Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Szűz típusú gyermek

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

A legjobb, ha ezt már a kezdetektől közvetítjük felé, és az első időkben ezt gesztusainkkal, metakommunikatív jelekkel mutathatjuk ki. Ez azt jelenti, hogy babánk nagyon érzékeny, ezért sok dédelgetést, szeretgetést igényel, és nagyon a szívére veszi, ha esetleg megszidjuk, vagy elveszítjük türelmünket. Ebben az esetben nem kell attól félnünk, hogy túl sokat dicsérjük, vagy esetleg elkényeztetjük őt, mert nincs az a szeretet-mennyiség, amely elegendő lenne neki. Ez arra is utal, hogy önbizalma a kezdetektől fogva támogatást és megerősítést igényel.

Ügyelnünk kell arra, hogy körültekintően és érzékeny gyomrának megfelelően tápláljuk, mert az egészséges táplálkozás az ő esetében kívételesen fontos lehet. Már egészen kicsi korában is lehetnek emésztési problémái, így azok a kevésbé egészséges táplálékok, amelyek más gyermekeknek meg sem kottyannak, neki ártalmasabbak lehetnek. Persze nem kell megvonnunk tőle minden édességet és rágcsálnivalót, de ezeket inkább jutalomként adjuk neki és ne napi rendszerességgel.

Amikor már szeretné felfedezni a világot, akkor egyrészt nagyon kíváncsi, másrészt azonban fél is, és szorong is attól, hogy hátha csalódás éri majd. Ilyenkor is célszerű inkább a dicséretekkel koordinálni első lépéseit. Hiszen a tiltások alááshatják amúgy is kevés önbizalmát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről