Gyerek-sale Afrikában

Vágólapra másolva!
Szakértők szerint nem biztos, hogy jót tesznek a gazdag nyugatiak akkor, ha - mint például legutóbb Madonna - afrikai árvákat fogadnak örökbe. Lelki törést okozhat ugyanis a gyerekeknél az, ha kikerülnek megszokott környezetükből.
Vágólapra másolva!

A 47 éves amerikai énekesnő, Madonna az elmúlt hetekben nem botrányos koncertturnéjával vagy új lemezével került a figyelem középpontjába, hanem azzal, hogy örökbe fogadott egy egyéves afrikai kisfiút: a kis Davie tizenegy kiválasztott társával együtt várta egy malawi árvaházban, hogy a híres és gazdag fehér hölgy eljöjjön érte és magához vegye.

Az énekesnő kritikusai keményen fogalmaznak: Madonna nem annyira szívjóságból cselekedett, sokkal inkább az vezérelhette, hogy így biztosan bekerül a lapokba. Voltak, akik egyenesen "bevásárlókörútnak" titulálták az énekesnő afrikai utazását - csak éppen nem egy méregdrága cipőt, táskát kívánta megszerezni magának, hanem egy gyereket.

Forrás: bosh.com

Madonna válogat...



Egy, a People magazinban megjelent írás szerint 67 emberi jogi szervezet tiltakozott az ellen, hogy Madonna magához vegye a tizenhárom hónapos kisfiút. "Malawi törvényei szerint csak az fogadhat örökbe egy gyereket, aki legalább 18 hónapot együtt tölt vele" - nyilatkozta Justin Dzonzi, a Human Rights Consultative Commitee (HRCC) elnöke - "Szeretnénk biztosak lenni abban, hogy Madonnával sem kivételeznek."

A legújabb hírek szerint azonban Madonna "új gyereke" már Londonban van, annak ellenére, hogy a jogvédő szervezetek mindent megtettek azért, hogy az énekesnő ne vihesse el a gyereket - Malawi törvényei alapján jogtalanul.