Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

<p>Irány Karintia, az osztrák paradicsom!</p>

Vágólapra másolva!
Vágólapra másolva!

Tai chi és qi gong a stressz enyhítésére

A régió 11 kempinghelyén üdülés közben a stressz elleni hatékony gyakorlatok is elsajátíthatóak az "Engedd el magad!" program keretében. Fejenként 83 euróért (hétvégi változatban 50 euróért) öt napon át a tai chi és a qi gong koordinációt és koncentrációt egyaránt fejlesztő gyakorlataiból kapnak ízelítőt a kempingezők. A fenti díj magában foglalja az áram, a vízhasználat és szemétszállítás díját is, sőt a lakókocsi a kempingben ingyenesen állítható le a program idejére.

Fotó: Arany-Média


Futás az egészségért

Hasonló, az egészségmegőrzést és -javítást szem előtt tartó ajánlat a "Fittség a kempingtáborban".Egy képzett futóedző felügyeli és hasznos tanácsokkal segíti a tó körül kocogó kempinglakókat. Az ötnapos program ára 88 euró, a hétvégi változat 48 euróba kerül egy személynek. Ez természetesen szintén tartalmazza a kempinghasználat díjait is.

Üdülés a legkisebbeknek

Karintia felkészült a legkisebbek fogadására is. Európa első Bébi-üdülőfalujában - Lieser és Maltatal bébihoteleiben és a kempingekben - már hatnapos kortól gondoskodnak magasan képzett szakemberek az apróságokról, amíg a szülők kipihenik magukat. Sok helyen külön játékokat, kirándulásokat szerveznek a gyerekeknek, a Faaker-see melletti golfsuliban vagy a Karni régióban - Sonnenalpe Naßfeld-en - kialakított gyerek-mászókertben tehetik magukat próbára az apróságok. Így az egész család megtalálhatja magának a megfelelő elfoglaltságot.

Fotó: Arany-Média


Pszichológusok és orvosok túlsúlyos gyermekekért

Az egészséges életmód megteremtését, a helyes táplálkozási szokások kialakítását nem lehet elég korán elkezdeni. A Fit 4 Kid hotelekben a túlsúlyos gyerekek és fiatalok játékos módon, csoportokban sajátíthatják el az egészséges táplálkozás alapjait. Az osztrák és német egyetemeken kifejlesztett "Powerkids"-programot idén májustól Obervellachban alkalmazzák. Itt orvosok, pszichológusok, táplálkozástudósok és diabetikus szakácsok adnak útmutatást a fiataloknak, hogyan csökkenthetik, majd tarthatják meg súlyukat.

Testet-lelket tisztító program

A reformtáplálkozásra Metnitztal parasztgazdaságai is odafigyelnek. A testet és a lelket egyaránt megújító "Böjt az egészségért" egyhetes programja során a szervezet megszabadul a salakanyagoktól, a bőr megszépül és jelentős testsúlycsökkenésre is számítani lehet. Az egészség-megőrzési hetet egy diplomás böjtölési tanácsadó vezeti. A program a tisztítóteák és - levesek, valamint zöldség - és gyümölcslevek fogyasztása mellett izomnyújtó gyakorlatok megtanulását, lovaglást, táncot, masszázst és meditációt is tartalmaz. Az egyhetes, szakemberi felügyelettel irányított program szállással együtt komfortfokozattól függően 400 és 540 euró közötti árért vehető igénybe.

Fotó: Arany-Média


Karintiai finomságok

Egy igazi nyaralásból - fogyókúra ide vagy oda - az ínyencségek sem maradhatnak ki. A természeti szépségek mellett különleges helyi finomságok is csábítják a külföldieket. A "Kärtner Nudel" már sokak által ismert nemzeti eledel Ausztriában. Ezt a tésztafélét gyúrás után kinyújtják, majd öklömnyi táskát formáznak belőle és megtöltik a legkülönfélébb ínyencségekkel. A töltelék lehet túró, hús, spenót vagy akár körte és más gyümölcsfélék. Lavanttalban az almából és körtéből préselt must, Mölttalban pedig a pisztráng-kaviár számít különlegességnek. Desszertként pedig soha nem hiányozhat a menüből a Reindling, a kelt tésztából gyúrt, fahéjjal, cukorral és mazsolával töltött édesség.

Ajánlat
Karnten.at - tartományi újság utazási és program ajánlatokkal

Korábbi üdülési ajánlatainkból
Bakancs és turistabot
Gyógyfürdőzés országszerte
Országjárás drótszamáron

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről