Letartóztatták a Hudson-gyilkosságok gyanúsítottját

Vágólapra másolva!
Letartóztatta a chicagói rendőrség Jennifer Hudson sógorát: William Balfourt gyanúsítják azzal, hogy októberben meggyilkolta az amerikai énekesnő három rokonát.
Vágólapra másolva!

A chicagói rendőrség letartóztatta William Balfourt, Jennifer Hudson Oscar-díjas énekes-színésznő 27 éves sógorát. A férfit azzal vádolják, hogy október végén agyonlőtte Hudson édesanyját, bátyját és hétéves unokaöccsét.

"Hétfőig csak mint az üggyel kapcsolatban álló személyt kezeltük Mr. Balfourt, és egészen aznap éjszakáig nem is vádoltuk semmivel"- nyilatkozta Tandra Simonton, a Cook megyei állami ügyvész szóvivője. "Most azonban olyan bizonyítékok kerültek a birtokunkba, amelyek őt teszik a legfőbb gyanúsítottunkká."

"Mr. Balfour tagadja, hogy ő követte el a gyilkosságokat, a bizonyítékok pedig egyszerűen nem állják meg a helyüket" - mondta Balfour ügyvédje, Joshua Kutnick; a férfi édesanyja, Michelle Davis-Balfour pedig azt emelte ki, hogy sem lőpornyomokat, sem ujjlenyomatokat nem találtak a gyilkos fegyveren, így nem is vádolhatják a fiát semmivel.

Egy anonimitást kérő rendőr úgy nyilatkozott, a gyanúsított visszautasította a hazugságvizsgáló-tesztet, és nem volt hajlandó együttműködni a rendőrséggel.

Balfourt már a gyilkosságok felfedezése után őrizetbe vették, mert kiderült, hogy többször is erőszakosan viselkedett Hudson családjával, sőt, meg is fenyegette őket. A férfi korábban már hét évet volt börtönben gyilkossági kísérlet és autólopás miatt.

Balfour és Jennifer Hudson testvére, Julia, 2006-ban házasodtak össze, de a kapcsolatuk hamar megromlott, és néhány hónap múlva szakítottak; Balfour azonban továbbra is zaklatta a családot.

Jennifer Hudson az American Idol című televíziós tehetségkutató műsorban tűnt fel, első filmes szerepéért, a Dreamgirls-ben nyújtott alakításáért Golden Globe- és Oscar-díjat kapott. Szerepelt a Szex és New York filmváltozatában is, és nemrég jelent meg az első szólóalbuma.