Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A szex segít a megpróbáltatások előtt

Vágólapra másolva!
Egy komolyabb vizsga, állásinterjú vagy éppen prezentáció előtt mindenki szokott izgulni. Számtalan stresszoldó módszer ismert, de Stuart Brody, a Paisley-egyetem pszichológusa szerint a legősibb megoldás a legjobb. Vagyis a szex segíthet, hogy sikerrel vegyük az akadályokat.
Vágólapra másolva!

A vizsgadrukk, az állásinterjú előtt idegesség, egy fontos tárgyalás vagy prezentáció előtti feszültség általában rossz hatással van az ember teljesítő-képességére. Stuart Brody, a Paisley-egyetem pszichológusa arra volt kíváncsi, hogy a nyilvános megmérettetés előtti drukkot, hogyan lehet a leghatékonyabban levezetni, ezért 24 nő és 22 férfi részvételével kísérle-tsorozatba kezdett.

Elmélete szerint a gyakori szex nyugtató, stresszoldó hatással van az emberre, és a kísérlet is őt igazolta. A tesztalanyoknak nyilvános beszédet kellett tartaniuk és hangos fejszámolásból kellett vizsgázniuk, miközben vizsgálták testi reakcióikat. Kiderült, hogy a rendszeres szexuális életet élő alanyok sokkal nyugodtabban és hatékonyabban teljesítettek, mint azok a társaik, akik nem élnek aktív szexuális életet. Még azok is, akik rendszeresen maszturbálnak, jobb teljesítményt értek el, mint akik teljesen tartózkodnak a szextől.

Stuart Brody szerint a szex nyugtató hatása sokféle idegi stimuláció eredménye, elsősorban a vagus-ideg játszik fontos szerepet egyes pszichés folyamatok alakításában. A pszichológus szerint tehát egyértelmű, hogy az aktív nemi élet stresszoldó hatást gyakorol szervezetünkre, így egy nehéz nap előtt mindenképpen érdemes kedvesünk társaságában tölteni az éjszakát, persze, nem csak alvással.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről