Életfogytiglani börtönre ítélték a gyilkos tinédzsert Angliában

Vágólapra másolva!
Legalább 16 évre börtönbe kerül az a tinédzser, aki halálra késelt egy 16 éves fiút egy házibuliban.
Vágólapra másolva!

A 16 éves Mikey Roynon tavaly júniusban halt meg az angliai Bathban, amikor hátulról nyakon szúrták. Mikey a nyakán ejtett sebből erősen vérzett, és összeesett. A rendőrség, a mentősök és az orvosok gyorsan a helyszínre értek, de nem tudták megmenteni az életét. A gyilkosságot elkövető, szintén 16 éves tinédzser nevének nyilvánosságra hozatalát megakadályozó végzést egy bíró feloldotta.

A halálos késelést Shane Cunningham követte el és a bíró életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte. A tárgyalás során Cunningham azt állította, hogy önvédelemből cselekedett, amikor leszúrta Mikey Roynont. A most 16 éves tinédzser leghamarabb 16 év múlva -32 éves korában - helyezhető feltételes szabadlábra. A gyilkosságért elítélt fiú barátait, Cartel Bushnellt és Leo Knightot, akik mindketten 16 évesek, emberölésért ítélték el és kilenc év, illetve kilenc és fél év börtönt szabtak ki rájuk. 

A három fiú a késelés után elhagyta a környéket, és eldobták késeiket, amelyek közül kettőt a rendőrség megtalált

- írja a Sky.

Bathban tavaly történt egy másik késelés is, akkor egy 18 éves fiú halt meg. Halálos késelés volt április elején az angliai Bradfordban, az áldozat egy húszas éveiben járó fiatal nő volt. Bristolban pedig álarcos támadó késelt, amiről megdöbbentő részletek derültek ki februárban.