Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondja, Ukrajnát és ezáltal őt is gyakorlatilag túszul ejtették az amerikai törvényhozók.
Vágólapra másolva!

Kifakadt Volodimir Zelenszkij ukrán elnök az Egyesült Államokra. Az elnök arról panaszkodott, hogy gyakorlatilag az Egyesült Államok belpolitikája túszul ejtette Ukrajnát.

Zelenszkij jelezte, hogy bármilyen támogatást elfogadna az Egyesült Államoktól, akár kölcsön formájában is. Elsősorban itt arra a több tízmilliárd dollár értékű segélycsomagra gondol, amelyet hónapok óta nem hagynak jóvá az Államokban, írja az RT.

Sajnos túszok vagyunk, mivel ez egy szavazási folyamat. Oroszország Ukrajna elleni háborúja mára belpolitikai üggyé vált az Egyesült Államokban

panaszkodott Zelenszkij.

Az ukrán elnök arról is beszélt, hogy a kölcsön létfontosságú az ország számára, és azt is mondta, hogy Ukrajna sorsa jelenleg egy hajszálon függ.

Joe Biden amerikai elnök hónapok óta sürgeti a Kongresszust, hogy szavazzák meg a segélycsomagot, ami 60 milliárd dollárnyi segítséget jelentene Ukrajnának. Azonban 

a republikánusok ellenzik az intézkedést, szerintük ugyanis inkább a mexikói határ biztonságát kellene jobban megerősíteni, ahol Biden hivatalba lépése óta kontroll nélkül ömlenek be az illegális bevándorlók az Egyesült Államokba, a Biden-kormányzat pedig semmit nem tesz az ügyben.