Tovább emelkedett a tajvani földrengés halálos áldozatainak száma

Vágólapra másolva!
A tajvani földrengés halálos áldozatainak száma 12-re nőtt péntekre. A hatóságok földcsuszamlás és sziklaomlás kockázata mellett folytatják a mentési munkát a romok közt.
Vágólapra másolva!

A 7,2-es erősségű földrengés a gyéren lakott, keleti Hualien megyét sújtotta leginkább. Csak péntekre virradóan mintegy ötven utórengést észleltek, korábban pedig már több százat.

Tajvan, földrengés
A negyed század legerősebb földrengése volt Tajvanon
Fotó: Csiang Jing-jing / MTI/AP

Az eső miatt nagy a sziklaomlás és földcsuszamlás veszélye

- mondta Szu Ju-ming, a mentőcsoport vezetője, hozzátéve, hogy a folyamatosan változó körülmények és a fokozott veszély miatt nehéz lenne pontosan megmondani, hány napra lesz még szükség a mentéshez. 

Tajvan, földrengés
Leomlott sziklatömbök alól igyekeznek kiemelni egy nő holttestét a Taroko Nemzeti Parkban
Fotó: - / MTI

 Április negyedikén a helyi hatóságok kilenc halálos áldozatról számoltak be.

A tajvani tűzoltóság szerint ma hat újabb ember holttestét megtalálták a Tarokó Nemzeti Parkban, ezzel 12-re nőtt az áldozatok száma

 - írja a Reuters.

A halottak közül négyet egyelőre nem tudtak azonosítani. Tizennyolc embert még mindig eltűntként tartanak számon, akik a romok alatt rekedhettek. Hárman közülük külföldiek; ausztrál, illetve kanadai állampolgárságúak.

 A földrengés egy ünnepi hétvége előtt sújtott le Tajvanra, amikor a helyiek a hagyományokhoz híven ellátogatnak szülőhelyükre, őseik sírjához. A mentőcsapatok mások között egy öttagú család után is kutatnak, amely ősei sírjának felkeresése után kirándulni indult, majd nagy valószínűséggel leomlott sziklák fogságába került.