Pánik a levegőben: felszállás után leszakadt egy darab egy Boeing repülőről - videó

Vágólapra másolva!
Percekkel a felszállás után leszakadt a hajtóműfedél egy Boeing repülőgépről és a szárnynak csapódott az Egyesült Államokban. Ez a második eset, amely a Southwest Airlines 737-800-as gépét érinti kevesebb mint egy hét alatt.
Vágólapra másolva!

A Boeing repülőgépet érintő legújabb biztonsági incidens nem sokkal azután történt, hogy a Southwest Airlines járata vasárnap elindult Denverből. A repülőgép fedélzetén 135 utas és a személyzet 6 tagja tartózkodott - ami már 3140 méteres magasságban volt - amikor 

leszakadt egy hajtóműfedél a Boeing a 737-800-as repülőgépről, és a szárnyszárnynak csapódott.

Az utasok az ablak melletti ülésből videóra vették az esetet.

A gép biztonságosan leszállt és senki nem sérült meg. Az utasok egy másik repülőgéppel, mintegy négy órás késéssel érték el úti céljukat, a texasi Houstont. Ez már a második eset volt, amely a Southwest Airlines 737-800-as gépét érinti kevesebb mint egy héten belül.  A múlt hónapban a Boeing bejelentette, hogy az elnök és a vezérigazgató is távozik posztjáról - írja a Sky.

Ahogy az Origo is beszámolt róla korábban, hatalmas problémákkal kell szembenéznie a Boeing repülőgép gyártó vállalatnak. A sorozatos meghibásodások miatt lemondott a Boeing 737-es program felelőse. Ezt követően kirúgták a Boeing 737-es gépekért felelős főnököt és egy repülés közben leszakadt oldalpanel miatt hatalmas kártérítés megfizetésére kötelezték a céget.