Munkahelyén halt meg Ausztrália egyik legnagyobb kikötőjének vezetője

Fremantle kikötő, hajó, Fremantle, Nyugat-Ausztrália
Fotó: Getty Images
Vágólapra másolva!
Michael Parker, a Fremantle Ports vezérigazgatója szerda reggel nem sokkal 9 óra után meghalt a munkahelyén. A felsővezető feleségét, négy gyerekét és Nyugat-Ausztrália legnagyobb kikötőjének hatalmas csapatát hagyja maga után.
Vágólapra másolva!

Tragikus hirtelenséggel meghalt a Fremantle Ports vezérigazgatója szerda reggel valamivel 9 óra után a munkahelyén - számolt be róla a news.com.au.

Az 52 éves Parker 2021 májusában csatlakozott Fremantle kikötőjének csapatához, miután csaknem 26 évet töltött az Alcoa bauxit- és alumíniumgyártó cégnél, Ausztráliában és az Egyesült Államokban egyaránt.

A vállalatnál töltött ideje alatt négy évig, 2015 és 2019 között az Alcoa Alumina és az Alcoa of Australia ügyvezető igazgatója, elnöke volt.

Fremantle kikötő, hajó, Fremantle, Nyugat-Ausztrália
Frementle kikötő
Fotó: Getty Images

A Fremantle Ports megerősítette, vezetőjük szerdán reggel 9 óra után meghalt.

Teljes erőnkkel azon dolgozunk, hogy támogassuk Michael családját, házastársát, Wendyt, valamint négy gyereküket, Bent, Jacksont, Sophiet és Dant. A munkavállalóinknak pedig elegendő időt adunk a szomorú hír feldolgozására

 - áll a közleményükben.

Nagyon jó vezető volt, akit rendkívül kedveltek a munkatársai.  Nagyon fontos volt számára a kollégák biztonsága és jóléte, ezen értékek demonstrálásában mutatott ő utat

- tették hozzá.

Kiemelték, a pozícióban töltött ideje alatt egy jelentős beruházási program valósult meg a kikötői eszközök korszerűsítésére, valamint számtalan hatékony szervezeti változást eszközölt, amelyek célja az volt, hogy a csapat felkészüljön egy igazán dinamikus jövőre. 

 

Csodálatos apa volt, kivételes vezető, nagyon fog hiányozni nekünk

 - mondta Chris Sutherland, a Fremantle Ports elnöke.