Megölte élettársa négyéves kisfiát egy nő

Shawna Hooey, gyilkos
AFP or licensors/Harris County Sheriff vehicles blocks the Crosby Freeway leading towards the Arkema Chemical Plant in Crosby, Texas on August 31, 2017. The plume of fumes from a flooded Texas chemical plant is "incredibly dangerous," the head of the US Federal Emergency Management Agency (FEMA) said Thursday. Two explosions were reported overnight at the chemical plant in the town of Crosby and officials have ordered residents within 1.5 miles (three kilometers) of the facility to evacuate. (Photo by MANDEL NGAN / AFP)
Fotó: MANDEL NGAN / AFP
Vágólapra másolva!
A 2019-es gyerekgyilkosság ügyében a múlt héten hozott ítéletet a texasi bíróság, 50 év börtönre ítélték a 33 éves Shawna Hooey-t. Bár 2019. szeptember 7-én bevitte a nő a 4 éves Alexandert a helyi sürgősségi klinikára, hazudott az ápolóknak.
Vágólapra másolva!

Shawna és párja már régóta éltek együtt a nő 4 gyerekével és a férfi fiával, Alexanderrel. A férfinek kizárólagos felügyeleti joga volt lányára, és mivel éjszakásként dolgozott, így a nő gondjaira bízta a kisfiút. A lány apja családtagjaival élt egy másik, a munkahelyéhez közelebbi helyen, és ritkán látta a lányát - a halála előtti két hónapban csak videohívásokon keresztül találkozott vele.

A halála napján Hooey szerint Alexandert fel kellett ébreszteni, és mély, nehézkes légzéseket vett, és nem viselkedett normálisan. A nő először azt mondta: 

egy forró autóban vitte körbe a lányt, hogy megpróbálja rávenni, hogy normálisan lélegezzen,

de végül hazament, hogy átöltözzön, és elvigye Alexandert a sürgősségi klinikára. Egy másik verziója szerint a gyerek nekirohant egy kilincsnek, egy harmadikban pedig nekivágódott egy vécépapírtartónak a fürdőszobában. Mindkét állítólagos eset két nappal azelőtt történt.

A vizsgálatok kimutatták, hogy a kislányon a múltbeli, ismételt bántalmazás jelei mutatkoztak, beleértve a friss, feloldódó és gyógyuló sérüléseket, a boncolás pedig kimutatta, hogy a fejét ért tompa tárgy okozta trauma miatt halt meg. A végzetes ütés szinte azonnal görcsrohamokkal, hányással és kábult reakciókkal járt. 

A kilencnapos tárgyalás után a megyei esküdtszék 50 év börtönre ítélte gyilkosság vádjával.

 

Shawna Hooey, gyilkos
Shawna Hooey
Fotó: Harris County District Attorney

A gyermekbántalmazás valóban létező társadalmi jelenség, ha észrevesszük, ne habozzunk értesíteni a rendőrséget

- mondta a megyei ügyész, illetve hozzátette, hogyha a kislányra a környezete is odafigyelt volna, és gyanúsan kezelték volna azt, hogy nyáron is hosszú ujjú pólóban mutatkozik az utcán, talán még most is élne a kislány.

Forrás: Fox News