Meghalt a világ legidősebb férfija

Vágólapra másolva!
Meghalt a világ legidősebb férfija, alig néhány héttel 115. születésnapja előtt. A venezuelai Juan Vicente Perezről a Guinness World Records megerősítette, hogy ő a világ legidősebb élő férfija, amikor 2022. február 4-én 112 éves és 253 napos volt.
Vágólapra másolva!

A világ legidősebb férfija 114 éves korában halt meg, alig két hónappal 115. születésnapja előtt. Juan Vicente Pérez Mora mindössze néhány évig viselte a legidősebb élő férfija címet. A Guinness 2022. február 4-én, 112 éves és 253 napos korában ítélte neki a kitüntetést. 

Ő volt a negyedik legidősebb élő ember a világon, és állítólag ő volt az egyetlen élő férfi, aki 1910 előtt született.

A hosszú életét annak tulajdonította, hogy keményen dolgozott a hétköznapokon, sokat pihent az ünnepnapokon, korán feküdt le aludni és minden nap megivott egy pohár szeszt - írta a Sky.

A férfi mélyen vallásos volt, a hit központi szerepet játszott az életében, és naponta legalább kétszer imádkozott.

Pérez 1909. május 27-én született Venezuelában Euquitio Pérez és Edelmira Mora gyermekeként, és halálakor Táchira államban élt. Ediofina del Rosario Garcíától 11 gyermeke született - hat fiú és öt lány. Házasságuk 60 évig tartott. 

Péreznek 42 unokája, 18 dédunokája és 12 ükunokája volt.  

Már ötéves korában a mezőgazdaságban kezdett dolgozni. Pérez csak néhány hónapig járt iskolába, de megtanult írni és olvasni. 1948-ban Caricuena város seriffje lett, ahol tíz éven át szolgálta a helyieket - írta a CBS.

Nicolás Maduro venezuelai elnök is tisztelgett Pérez előtt a közösségi médiában, és azt írta: 

Juan Vicente Pérez Mora 114 évesen átlépett az örökkévalóságba. Isten fogadja őt szent dicsőségében.

A Gerontológiai Kutatócsoport elmondta, hogy jelenleg azon dolgoznak, hogy megtalálják a világ (következő) legidősebb élő férfiát.

A versenyzők között van a japán Gisaburō Sonobe, aki 1911. november 6-án született, vagy a brazil Josias de Oliveira, aki 1911. október 21-én született. Mindkét születési dátumot meg kell erősíteni, mielőtt a cím odaítélhető lenne.