Közel 300 ember haláláért felelős egy bérgyilkos, aki Pablo Escobarnak dolgozott

Vágólapra másolva!
Elképesztő, milyen kegyetlenségekre képesek a legdurvább bérgyilkosok, akik közül sokan maffiózók vagy egy hatalmas és híres drogkartell tagjai. Van köztük olyan, aki több mint 300 ember haláláért felelős, sőt, több mint 3 ezer gyilkosságra adott ki parancsot, mikor az egyik kolumbiai drogkartell bérgyilkosainak vezetője volt. Magyarországon is gyilkoltak bérgyilkosok, nem is egyszer.
Vágólapra másolva!

Magda Marinko

A bérgyilkos a legtöbb gyilkosságot a Szabadkai Halálkommandó néven elhíresült banda tagjaként követte, de előfordult az is, hogy saját megbízásokat vállalt. Magda Marinko Magyarországon is ölt. 

1993. december 20-án Kecskeméten Horváth Antallal és feleségével végzett, majd Orosházán Farkas Helga nagynénjét egy kötéllel megfojtotta.

A férfi még ezek után is folytatta a magyarországi ámokfutását és 1994. január 23-án egy 42 éves szegedi cukrászt, Z. Nagy Bálintot és családját gyilkolta meg kegyetlenül. A szegedi családirtáskor egy 10 és egy 16 éves gyerekkel is végzett, ám ezt azóta sem tudták rábizonyítani.

Magda Marinko 1998. január 28-án tartóztatták le, mikor útlevél-ellenőrzés indokával becsalták a rendőrkapitányságra.

A férfi mikor megtudta, hogy átverték, akkor rátámadt az egyik rendőrtisztre, majd az ablakon kiugorva akart öngyilkos lenni, azonban ezt megakadályozták. 

Magda Marinko
Magda Marinko a Szegedi Csillag börtönben tölti az életfogytig tartó büntetését
Fotó: Origo

A bérgyilkost a bíróság négy gyilkosság miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélte, amit először Sátoraljaújhelyen és Sopronkőhidán kezdett letölteni, de időközben átkerült a Szeged Csillag börtönbe, ahol 9 másik hasonlóan kegyetlen gyilkossal zárták össze. 

A férfi azért került át a szigorúan őrzött börtönbe, mert az előző két másik helyen többször megtámadta az őröket és halállistát, valamint szökési terveket készített.

Emiatt a büntetését 200 nappal meghosszabbították. 

Magda Marinko elítélésekor még nem volt lehetőség a tényleges életfogytigtartó szabadságvesztés kiszabására emiatt 25 év után újra megvizsgálták a szerb halálosztó ügyét és 

2021. február 18-án a Szegedi Törvényszék úgy döntött nem engedélyezik a bérgyilkos feltételes szabadlábra helyezését,

 mivel félő, ha kiszabadul onnan folytatná a bűnöző életét, ahol abbahagyta. A szerb férfi valószínűleg élete végéig börtönben fog maradni.

 

Dér Csaba

A magyar–szerb férfi három országban hidegvérrel mészárolta le áldozatait. 2018 júliusában Amszterdamba utazott, ahol parókát vett fel és bement egy kávézóba, ahova egy horvát maffiózó járt, aki a holland rendőrség besúgója volt. 

2018. július 30-án álruhában beült a kávézóba, majd tarkón lőtte a horvát férfit, és elmenekült a helyszínről.

A gyilkosságot a kávézó kamerája is felvette. Dér Csaba beismerte,hogy ő gyilkolt, azonban vallomásában az állította, hogy önvédelemből ölt. 

A férfi a horvát maffiózó kivégzéséért 3 millió forintot kapott a megbízójától.

Ezután két hónappal elhatározta, hogy egy magyar drogdílert fog megölni, ezért 2018. szeptember 19-én találkozót beszélt a Pólus center mellett, egy erdős részén egy 49 éves vállalkozóval, V. Lászlóval, aki 11 kiló kokaint akart vásárolni Csabától. Azonban a bérgyilkos kokain helyett édesítőszert rakott a csomagokba. 

A drogdíler, mielőtt fizetett volna, megkóstolta az árut, ekkor azonban Dér Csaba 40 centiről tarkón lőtte. 

A gyilkos a holttestet a Szilas-patakba rejtette, amit másnap egy kutyasétáltató talált meg. 

2019 januárjában Belgrádba utazott, ahol a nyílt utcán végzett ki egy helyi maffiózót, miközben egy babakocsit rakott be az autójába. A csantavéri gyilkos beismerte, hogy ő lőtte le a maffiózót, de azt állította, hogy azért tette, mert banda tagok meg akarták ölni. 

Az akkor 39 éves férfit egy cseh rendőr fogta el 2019. március 1-jén.

Akkor több gyilkosságot is bevallott, köztük a belgrádi mészárlást is. Ezután 2019. augusztus 7-én Magyarországra hozták és a bíróság elé állították, ahol először bevallotta a gyilkosságokat, majd később tagadni kezdte a tetteit, amiket azóta sem vallott be. 

A férfi a börtönben töltött ideje alatt is bekerült a hírekbe, ugyanis brutálisan összeverte a cellatársát, R. Szilvesztert a soroksári futónő gyilkosát. 


Jhon Jairo Velásquez 

A hírhedt bérgyilkos, akit legtöbben Popeye néven ismertek Pablo Escobar kolumbiai kartellfőnököt szolgálta. 

A férfi saját bevallása szerint több mint 300 emberrel végzett. 

Jhon Jairo Velásquez még 18 éves kora előtt csatlakozott a medellíni kartellhez, ahol később a bérgyilkosok irányítója lett, ahol több mit 3 ezer ember meggyilkolására adott utasítást a kartell tagjainak. 

A férfi a gyilkosságok nagy részét a 1980-as és 90-es években követte el. 

1989 végén részt vett az Avinaca légitársaság egyik utasszállítója elleni merényletben.

A repülőgép-balesetben 110 ember halt meg. Emellett fontos szerepet játszott Luis Carlos Galán kolumbiai elnökjelölt meggyilkolásában is, sőt számos rendőrt és újságíró halálát is ő okozta, akik Escobar birodalma ellen harcoltak. 

A férfi az életéből több mint 20 évet töltött börtönben Kolumbia legszigorúbb fegyházában. 2014-ben azonban feltételesen szabadlábra helyezték, de zsarolás miatt 2018-ban ismét őrizete vették. 

Az 57 éves Popeye 2020-ban a börtönben halt meg gyomorrákban.

 

Popeye, Pablo Escobar
Pablo Escobar bérgyilkosa több mint 300 embert ölt meg 
Fotó: Origo


 

Pasquale Scotti 

Pasquale Scotti 1984 óta volt szökésben, és több mint 30 év menekülés után 2015-ben fogták Brazíliában. 

A férfi a nápolyi maffia egyik tagja volt, és közel 20 embert ölt meg.

Scotti követte el a 80-as évek legdurvább nápolyi gyilkosságait. 1984 ugyan elfogták a bérgyilkost, akit akkor lábon lőttek a rendőrök, ezért kórházban kezelték, mikor karácsony napján megszökött onnan. 

Scotti még azon a tízes listán is szerepelt, amin Olaszország legkeresettebb szökésben lévő bűnözői voltak. Az akkor 56 éves férfit brazíliai Recifében fogták el, mikor egy boltból sétált ki. 

Később kiderült Francisco de Castro Visconti álnéven élt egy brazil kisvárosban, ahol szinte senki nem ismerte fel, ugyanis az arcát átplasztikáztatta.

A férfit az ujjlenyomata buktatta le, mivel a brazíliai választások miatt megadta azokat a hatóságoknak. 

A volt maffiózó családja megdöbbent, mikor tudomást szereztek arról, hogy a családapát 30 évig kereste a rendőrség, ugyanis a férfi sosem mesélt múltjáról a családjának.

Ráadásul semmi jelét nem mutatta annak, hogy bűnöző volt. Törvénytisztelő, kedves emberként ismerték, aki egy olasz-brazil étterem tulajdonosa. Később azonban az is kiderült, hogy az évek során sem hagyott fel a bérgyilkosságokkal, és tartotta a kapcsolatot a nápolyi maffiával, de akkor már nem olyan aktívan, mint korábban.