Filmbe illő módszernek köszönheti három tengerész az életét - fotó

Vágólapra másolva!
Három tengerész eltűnt a Csendes-óceánon, és nagyszabású mentőakció indult a felkutatásukra. A mentést az amerikai partiőrség, és a haditengerészet közösen vezette.
Vágólapra másolva!

A három 40 év körüli tengerész a jelentések szerint húsvét vasárnap indult útnak a Polowat-ról (sziget Mikronéziában) egy motoros csónakkal. Április 6-án a guami közös mentési alközpont (JRSC) vészhívást kapott a tengerészek egyik rokonától, aki jelentette, hogy nagybátyja nem tért haza, és életjelet se adott magáról. A JRSC munkatársai azonnal megkezdték a keresési és mentési műveletet. A japán Kadena légibázisról az amerikai haditengerészet legénységét is bevetették, és egy Mikronéziában tartózkodó hajót is a keresési területre irányították - írja a WorkBoat. Az áttörést az jelentette, hogy az amerikai haditengerészet egyik repülőgépéről április 7-én látták a tengerészek segélykérését:

A tengerészek pálmalevelekkel írták ki a parton a "HELP" (segítség) szót.

A repülőgép legénysége túlélőcsomagot dobott le, amíg további segítség nem érkezik. Április 8-án egy hawaii légi támaszpontról az amerikaiak egyik gépe átrepült a terület felett és a legénység rádiót dobott le a kommunikáció megteremtéséhez. A tengerészek megerősítették, hogy jól vannak, és a mentőalakulatok április 9-én este sikeresen kimentették a őket - írja a USCG.