Ezt a négy nagyon veszélyes, nemzetközileg körözött bűnözőt Magyarországon fogták el - videó

Üldözés, rendőri üldözés, nyomozás, rendőriüldözés, illusztráció
Police car following cars inside a city with motion blur effect.
Fotó: Shutterstock/Giannis Papanikos
Vágólapra másolva!
Az utóbbi évtizedekben egyre több bűnöző menekül a nemzetközi elfogatóparancs elől. Legtöbb esetben hamis személyazonossággal járják a világot, és bármelyik szórakozóhelyen összefuthatunk velük. Van, akit évtizedekig is üldöznek, mire nyomukra bukkannak. Az alábbi 4 bűnöző az elmúlt pár év legkeresettebb és legveszélyesebb üldözöttjei közé tartoznak, akiket hazánkban sikerült elfogni.
Vágólapra másolva!

A ruandai erőszaktevő

A belga hatóságok nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki egy 24 éves dél-afrikai férfira. A hivatalos körözés szerint a férfi veszélyes és erőszakos, súlyos testi sértésért és emberrablásért keresték évek óta.

A belga hírszerzés szerint Magyarországra utazott, ahol kiterjedt kapcsolatrendszerrel rendelkezett. Az információk alapján a rendőrök nyár közepére pontos információt szereztek a férfi tartózkodási helyéről, így

2023. augusztus 4-én a VIII. kerületben a Terrorelhárítási Központ kommandósai rátörték a lakást.

Később kiadták a belga hatóságoknak.

 

Az injekciós zsaroló

Az Amerikai Egyesült Államokban 2007-ben Stefan Alexandru B. társaival kirabolt egy amerikai párt. A román-magyar kettős állampolgárságú férfi beinjekciózta túszait, melyről azt hazudta, hogy halálos vírus és komoly váltságdíj fejében azt ígérte, megkapják ennek ellenszerét is. A pár azonban előzőleg letiltatta a túl magas banki tranzakciókat, így Alexandru

komoly mennyiségű altatót itatott a megkötözött párral, és társaival a pártól ellopott autóval menekültek el.

bűnöző, Stefan Alexandru B., román-magyar, StefanAlexandruB
Fotó: FBI

Az FBI 2012-ben sikeresen azonosította a férfit, így ellene és a bűnszervezete ellen nemzetközi elfogató parancsot adtak ki zsarolás és kocsilopás miatt. Mivel a legveszélyesebb bűnözők egyikévé vált, így 10 millió dolláros (3,6 millió forint) vérdíjat tűztek ki a fejére. 

2022 nyarán a Miskolci Rendőrkapitányság információt kapott a férfi tartózkodási helyéről. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Osztály segítségével 2022. augusztus 16-án egy XIV. kerületi strandról kijövet elfogták és előállították. 

 

Cikkünk a következő oldalon folytatódik!