Erős földrengés rázta meg Japánt

Vágólapra másolva!
Szerdán késő este 6,6-es erősségű földrengés rázta meg Japán déli részét - közölte a japán meteorológiai szolgálat.
Vágólapra másolva!

A földrengés epicentruma a japán Kjúsú és Sikoku szigeteket elválasztó szoros, a Bungo-csatorna volt - közölte az ügynökség, hozzátéve, hogy nem adtak ki szökőárriadót.

Ehime és Kochi prefektúrát érte a rengés, amelynek erőssége Richter-skála szerinti 6,6-es (más források szerint 6,4-es) erősségű volt.

A Richter-skála szerinti 6,0 és 6,9 közötti rengések erősnek számítanak, évente kb. 120 darab ilyen rengés van világszerte.

Nagyobb károkról eddig nem érkezett jelentés. Az Ehime prefektúrában található Ikata atomerőműből, ahol egy reaktor üzemel, nem jelentettek károkat - írta a CNBC.

Japánban, a világ egyik szeizmikusan legaktívabb területén gyakoriak a földrengések. 

A Richter-skála szerinti 6.6-es erősségű földrengés következtében leomlott sziklafal darabjai az Ehime prefektúrában fekvő Ohzuban 2024. április 18-án. Áldozatokról, sebesültekről nem érkezett jelentés.  MTI/AP/Kyodo News

2011. március 11-én az északkeleti partvidéket 9-es erősségű földrengés rázta meg, amely a Japánban eddig mért legerősebb rengés volt, és hatalmas szökőárat okozott. Ezek az események a világ legsúlyosabb nukleáris válságát váltották ki.