Szaúd-Arábia először vesz részt a Miss Universe szépségversenyen

Rumi al-Kahtani
Rumi al-Kahtani
Vágólapra másolva!
A Magyar Nemzet arról ír, hogy a konzervatívként számontartott királyságot Rumi al-Kahtani szaúdi divatmodell, influenszer és szépségkirálynő képviseli majd, amelyet ő maga jelentett be több mint egymillió követővel rendelkező Instagram-oldalán. Az induló szaúdi szépség 27 esztendős, rijádi születésű, fogorvosként végzett, folyékonyan beszél az arab mellett angolul és franciául.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet összefoglalója szerint Mohammed bin Szalmán szaúdi koronaherceg 2017-ben hirdette meg reformprogramját, amelynek részeként rohamtempóban bővülnek a nők jogai. A portál szerint feltűnő ráadásul, hogy 

Rumi al-Kahtani képein még a haját sem takarja le, sőt teljesen nyugatias ruhákat hord. 

Hozzáteszik: ez pedig nem mindenkinek tetszett. A közösségi médiában a hozzászólókat megosztotta a szaúdi lány indulása. Volt, aki szerint egy különleges arab szépség jó esélyekkel indul a mexikói versenyen. Más viszont azt kifogásolta, hogy már Szaúd-Arábia is a nyugati kultúrát majmolja. Olyan is akadt, aki felrótta neki, hogy lenge ruházatában a szaúdi zászlóval pózol, amelyen egy Korán-idézet olvasható.

Rumi al-Kahtani
A konzervatívként számontartott királyságot Rumi al-Kahtani szaúdi divatmodell, influenszer és szépségkirálynő képviseli majd, amelyet ő maga jelentett be több mint egymillió követővel rendelkező Instagram-oldalán.
Fotó: Instagram

Egyébként a Miss Universe már tavaly is történelmet írt, mert először indult egy pakisztáni (igaz, keresztény) lány, illetve plus size modell jutott a döntőbe. Nagy botrányt kavart viszont, hogy két transznemű, a holland és a portugál versenyző is részt vett a szépségversenyen. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK