Elképesztő, mire használhatjuk a húsvétról megmaradt csokitojásokat

Vágólapra másolva!
Az egészséges kert fenntartásához járulhat hozzá a közkedvelt édesség, a csokitojás. Kis adagokban ugyanis komposztgyorsítóként és növénytápként is használható – de óvatosan kell használni – figyelmeztet egy szakértő.
Vágólapra másolva!

Sarah Lawson, a Storage Box Shop szakértője és felelős kertésze szerint kulcsfontosságú, hogy fenntartható módokat találjunk a konyhai hulladékok környezet károsítás nélküli újrahasznosítására. A szakértő szerint vannak biztonságos és innovatív módszerek arra, hogy a felesleges csokoládét a növények táplálására fordítsuk - számolt be a Mirror.

kerti komposztáló
Kerti komposztáló. Fotó: Pixabay

Elmagyarázta,  ahelyett, hogy közvetlenül a kertben dobálnánk szét a csokoládét, tegyünk egy kis mennyiségű csokit a komposztládába, ezzel felgyorsítva a komposztálási folyamatot.

A csokoládéban lévő cukrok segíthetnek a komposztban lévő mikroorganizmusok táplálásában, felgyorsítva a bomlási folyamatot. Azonban ügyeljünk arra, hogy a kiegyensúlyozott komposztkeverék megőrzése érdekében ezt kis mennyiségben tegyük.

– javasolta a szakértő. Majd hozzátette,  ha kevés csokoládét sok vízben feloldunk, hogy egy úgynevezett csoki „teát” kapjunk, az segíthet a növények táplálásában.

A csokoládé ugyanis olyan cukrokat tartalmaz, amelyek fokozhatják a talajban lévő mikrobiális aktivitást.