Az évtized legnagyobb rablását hajtották végre Los Angelesben

Vágólapra másolva!
Tolvajok 30 millió dollár (10,8 milliárd forint) készpénzt loptak el egy Los Angeles-i széfteremből a város történelmének egyik legnagyobb rablása során. Az elkövetők húsvét vasárnap éjjel a tetőn keresztül jutottak be az épületbe.
Vágólapra másolva!

A létesítmény a San Fernando-völgyben található, és a helyi vállalkozások készpénzének tárolására használják. A tolvajok az éjszaka folyamán hajtották végre az akciót, körülbelül 30 millió dollárnyi (10,8 milliárd forintnyi) készpénzt loptak. A rablást csak másnap fedezték fel, amikor a páncéltermet újra kinyitották.

Rendőrségi források szerint kevesen tudhatták, hogy ilyen hatalmas mennyiségű készpénzt tartanak az épületben.

Az egyelőre nem világos, hogyan inaktiválták a riasztót. Az FBI a rendőrséggel együtt nyomoz az ügyben.

A betörés időzítése hasonlóságot mutat a londoni Hatton Gardenben elkövetett hírhedt rablással, amely 2015-ben szintén a húsvéti hétvégén hajtottak végre - nyilvánvalóan azért, hogy elkerüljék a feltűnést, mivel a közeli üzletek zárva voltak - írta a Sky.

Az évtized rablásai

Néhányan azt gondolhatták, hogy megtalálták az utat a gazdagsághoz, a tökéletes bankrabláshoz. Voltak, akik elbuktak és rács mögé kerültek, de néhányuknak sikerült meglógniuk a pénzzel. Az Origo korábbi cikkben összeszedte a 10 legérdekesebb bankrablást.