Puma támadt egy bicikliző nőre az Egyesült Államokban

Vágólapra másolva!
Kerékpározó nők csoportjára támadt egy puma Washington államban.
Vágólapra másolva!

Öt kerékpározó nő tekert egy bicikliúton, mikor hirtelen feltűnt két puma az út szélen. Az egyik puma elszaladt, de a másik, körülbelül 34 kilogrammos hím rátámadt az egyik nőre. Az esetről korábban beszámoltunk, de a támadás részleteiről csak most nyilatkozott az áldozat és a hősies barátnői, akik megmentették az életét.

A nő az árokba zuhant a biciklijével, a puma ráugrott, a földhöz szorította és az állkapcsába mélyesztette a fogait.

Azt hittem, kiszaggatja a fogaimat és le fogom nyelni őket. Éreztem, ahogy a csontok összetörnek az arcomban és fojt megfelé

 – emlékezett vissza a súlyosan megsérült nő.

Szerencsére a barátai nem hagyták magára, a segítségére siettek és háromnegyed órán át küzdöttek a vadállattal, hogy megmentsék az életét. A Sky News szerint botokkal és kövekkel támadtak a pumára, egyikőjük megpróbálta megfojtani a vadállatot. Végül sikerült az egyik bicikli alá szorítaniuk a fenevadat, majd segítséget hívtak. 

Fél órával később odaért a Washingtoni Hal-és Vadvédelmi minisztérium egyik tisztje és 

lelőtte a fenevadat.

A szerencsétlenül járt nő súlyos arc- és nyaksérüléseket szenvedett. A másik szökött pumát, -  amelyről az ügynökség azt feltételezte, hogy a hím puma anyja vagy testvére volt - soha nem találták meg - írja a Huffpost.

Az Origo korábbi cikkekben beszámolt róla, hogy támadt már puma jakuzzizó párra, túrázóra és egy kislányra is a közelmúltban.