Öten meghaltak Németországban egy buszbalesetben

Öten meghaltak Németországban egy buszbalesetben
Öten meghaltak Németországban egy buszbalesetben.
Fotó: Jan Woitas
Vágólapra másolva!
Közlekedési baleset történt az A9-es autópályán Németországban. Szerda reggel Lipcse közelében egy autóbusz karambolozott. A buszon 53 utas és két sofőr tartózkodott. Öt ember meghalt és többen súlyosan megsérültek.
Vágólapra másolva!

A busz reggel nyolc órakor indult Berlinből és Zürichbe tartott. A következő megálló Nürnberg lett volna. Az utazás azonban 9:45 körül Lipcsében hirtelen véget ért. A baleset az út egyenes szakaszán történt a schkeuditzi csomóponttól északra, Lipcse és Halle közös repülőterének közelében.

A busz a Wiedemar csomópontnál hirtelen letért az útról. Lecsúszott az autópályáról és fának ütközött, majd felborult.

A busz súlyosan megrongálódott. 

Fotó: Jan Woitas / Lipcse, 2024. március 27. Tûoltók vizsgálják egy felborult autóbusz roncsát az A9-es autópályán, Lipcse közelében történt baleset helyszínén 2024. március 27-én. MTI/AP/DPA/Jan Woitas

A helyszínre érkező mentőszolgálatok öt helikoptert vetettek be. 

A halálos áldozatokon kívül számos utas megsérült, néhányan közülük súlyosan. Öt ember halt meg a balesetben 

- erősítette meg a rendőrségi szóvivő. 

Mentőalakulatok tagjai az A9-es autópályán, Lipcse közelében történt buszbaleset helyszínén 2024. március 27-én. Sajtóhírek szerint a baleset következtében legkevesebb öt ember életét vesztette. MTI/AP/DPA/Jan Woitas

Sebastian Meyer, a Flixbus szóvivője elmondta: 

A baleset pontos körülményei még nem ismertek. Szorosan együttműködünk a helyi hatóságokkal és a mentőszolgálattal a helyszínen, és mindent megteszünk a baleset okának gyors és teljes körű tisztázása érdekében. 

A felborult emeletes buszt később függőleges helyzetbe állították, hogy folytassák a helyreállítási erőfeszítéseket. Az A9-es autópályát mindkét irányban teljesen lezárták - írta a Bild.