Kitüntetik a férfit, aki hőssé vált a moszkvai terrortámadás során

Oroszország, terrortámadás, Krasznogorszk, 2024.03.23., Crocus City, Hall, koncertterem,
Virágok a Moszkva melletti Krasznogorszkban történt terrortámadás áldozatainak emlékére
Fotó: Photo by STRINGER / AFP
Vágólapra másolva!
Alekszandr Basztrjkin, az orosz Nyomozó Bizottság elnöke utasítást adott arra, hogy kitüntetésben részesítsék azt a férfit, aki önzetlenül lefegyverezte az egyik merénylőt a moszkvai terrortámadás során – írja a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.
Vágólapra másolva!

A Magyar Nemzet szemléje szerint

a csarnokban jelenlévők egyike páratlan bátorságról tett tanúbizonyságot. A férfi, aki a feleségét próbálta megvédeni az emberekre lövöldöző terroristáktól, rávetette magát az egyikre, és lefegyverezte. Ezzel megmentette az abban a pillanatban körülötte lévő emberek életét

– olvasható a közleményben. A portál szerint a férfi, akit Mihailnak hívnak, a Rosszija 24 televíziós csatornának azt mondta, hogy ösztönösen cselekedett, egy pillanatig sem gondolkodott, mielőtt megtámadta a terroristát. Elmesélte a televíziós stábnak, hogy eleinte abban reménykedett, hogy csak túszokat akarnak ejteni a terroristák, de aztán körbenézett, és mindenhol vért és holttesteket látott. Az áldozatokat arccal lefelé fektették a támadók – emlékezett vissza a férfi. 

Végig az járt a fejemben, hogy ha nem cselekszem azonnal, az a férfi megöl engem és a feleségemet is. Meg kellett támadnom ezt a bűnözőt. Azt a hibát követte el, hogy egyedül volt

– mondta a hős férfi. Miután rávetette magát a merénylőre, az el akart menekülni, ekkor egy másik férfi segített neki leütni, így a fegyveres elvesztette az eszméletét. 

A támadás után a rendőrség összesen 11 embert fogott el, köztük négy terroristát, akik közvetlenül részt vettek a támadásban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK