Felpörgött az iszlamizáció Németországban: egyre több helyen a ramadánt ünneplik - videó

Vágólapra másolva!
Frankfurt után már Köln belvárosa is ünnepi díszben feszít. Ezúttal azonban nem a közelgő húsvét ad okot az ünneplésre, hanem a muszlimok böjti hónapja, a ramadán.
Vágólapra másolva!

Németország egyre gyorsabban iszlamizálódik. Korábban a német városokat is csak akkor öltöztették ünnepi köntösbe, ha keresztény ünnepek közeledtek, főként az adventi időszak volt kiemelt ebből a szempontból. Ezen a héten azonban ismét világító ünnepi feliratok és fények árasztották el Frankfurt és Köln belvárosát. Miközben próbálják a karácsonyt eltörölni és helyette téli ünnepnek nevezni a kereszténység legfontosabb ünnepét, addig az említett városokba olyan muszlim ünnepeket importálnak, mint a ramadán – írta a Ripost.  

Már a ramadánt ünneplik Németországban 

Köln és Frankfurt városvezetése egyébként a felháborodott hangokra úgy reagált, hogy ők csak London példáját követik, ahol a nagyszámú muszlim lakosság miatt már tavaly is ünnepi fényárba öltöztették a brit fővárost. Közben az is kiderült, hogy míg Kölnben adományokból finanszírozzák a fényeket, addig a frankfurti adófizetőknek ez 100 ezer euróba (körülbelül 40 millió forint) kerül - írja a Bild

Próbálják eltörölni a karácsony szellemét

Egyre több német városban nevezik a karácsonyt év végi ünnepnek vagy fenyőünnepnek, esetleg téli ünnepnek. A Mikulás helyett pedig a Télapó a politikailag korrekt kifejezés. Mindezt pedig azért, hogy ne bántsák meg érzéseikben a nem keresztény lakosságot, vagyis a muszlim bevándorlókat.  Az eltörlés-kultúra ráadásul már a gyermekek rovására megy.

Egy hamburgi óvoda döntése miatt tört ki heves vita Németországban. Az intézmény vezetősége tavaly ugyanis úgy döntött, hogy szakít a hagyományokkal és nem tartanak semmilyen keresztény ünnepet. Az előszobában nem lesz karácsonyfa és a csoportszobákat sem öltöztetik ünnepi köntösbe. Az óvoda egy olyan környéken üzemel, ahol az elmúlt években rengeteg építkezés zajlott, ennek köszönhetően pedig rengeteg fiatal bevándorló család talált ott új otthonra.