Egy zsák pénz talált egy tinédzser az Egyesült Államokban, szólt a rendőröknek

Vágólapra másolva!
Egy mexikói diák (Jose) 19 éves volt, amikor nagyapjának új zoknit akart venni. Épp az ATM-hez sétált, amikor egy óriási zsák készpénzt talált a járdán. Hősként dicsérték, amiért felhívta a rendőrséget és leadta a pénzt.
Vágólapra másolva!

Jose Nunez Romaniz, egy mexikói joghallgató 19 éves volt, amikor pénzt akart felvenni egy ATM-ből, hogy 2020-ban zoknit vegyen a nagyapjának. A gyerek azonban útközben észrevett a járda mentén egy hatalmas, készpénzzel teli, őrizetlenül hagyott műanyag zacskót.

Rendkívül nehéz döntés előtt állt, miután 135 000 dollárt (48 millió forintot) talált.

Amikor először megláttam, néhány másodpercig csak bámultam, és nem tudtam, mit tegyek. Nagyon megdöbbentem, mert soha nem láttam még ennyi pénzt

 - mondta Jose 2020-ban.

Miután észrevette, hogy a táskában 60 000 dollár 20 dolláros bankjegyekben volt, Jose nem számolt tovább, hanem úgy döntött, hogy azonnal hívja a rendőrséget. A rendőrök később további 75 000 dollárt számoltak meg a táskában 50 dolláros bankjegyekben.

A 21 év alatt sok mindent láttam már, de ez egyedülálló példa volt. Azt hiszem, ez a legnagyobb összegű pénz, amit Albuquerque-ben találtak és visszaadtak

 - mondta az Albuquerque-i rendőrség szóvivője.

A fiú bevallotta, hogy soha nem jutott eszébe, hogy bármennyit is megtartson a pénzből.

A tinédzser kezdetben fontolgatta, hogy felhívja az ATM oldalán lévő számot, de végül úgy döntött, hogy a rendőrséget hívja. A készpénzzel teli táskát az autójába tette, majd az ATM elé hajtott, hogy senki más ne használhassa a gépet.

Gilbert Gallegos Jr. rendőrségi szóvivő szerint egy vállalkozó akarta betenni a pénzt az ATM-be, de tévedésből a járdán hagyta.

Néhány nappal később José meghívást kapott, hogy találkozzon Albuquerque polgármesterével és rendőrfőnökével egy ünnepségen, amelyen több mint ötven ember vett részt. Az egyik rendőr megtudta, hogy a fiú büntetőjogi tanulmányokat folytat, és felajánlottak neki egy állást a rendőrségen - írta a Daily Star.

Gyerekkorom óta nyomozó akartam lenni a rendőrségnél, megérte visszaadni a pénzt...

 - mondta Jose.