Egy brit férfi egy harminc kilós hűtővel a hátán mászta meg a Kilimandzsárót

Vágólapra másolva!
Egy brit hegymászó egy harminc kilós hűtőszekrénnyel a hátán mászta meg a Kilimandzsáró 5895 méter magas csúcsát, hogy felhívja a figyelmet a mentális egészség fontosságára és pénzt gyűjtsön egy segélyszervezet számára.
Vágólapra másolva!

Egy brit teherautósofőr lett az első ember a történelem során, aki hűtőszekrényt cipelve mászta meg a Kilimandzsárót. Michael Copeland egy - a hátára szíjazott - 30 kg-os hűtőszekrénnyel mászta meg az 5 895 méter magas tanzániai csúcsot. 

A 39 éves teherautósofőr és a hadsereg korábbi fitneszoktatója azért teljesítette a kimerítő kihívást, hogy felhívja a figyelmet a mentális egészség fontosságára. 

A staffordi Michael hétfőn (március 25-én), hétnapos kimerítő túra után érte el Afrika legmagasabb hegyének csúcsát.

Az ikonikus Uhuru Peak jelhez érve Michael azt mondta az éljenző szurkolóinak: 

Én vagyok az első ember a történelemben, aki megmászta a Kilimandzsárót úgy, hogy közben egy hűtőszekrényt cipelt, amely a rossz mentális egészség terhét jelképezi. 

 

A férfi korábban már megmászta Anglia, Skócia és Wales három legmagasabb csúcsát 24 óra alatt, miközben egy hűtőszekrényt cipelt.

Legújabb kihívásával több mint 20000 fontot (9,2 millió forintot) szeretne összegyűjteni a Mind nevű mentálhigiénés jótékonysági szervezet számára. A kétgyermekes apuka két évvel ezelőtt kezdte el kampányát, hogy felhívja a figyelmet a mentális egészségre, miután megmászta a Snowdont, miközben egy sörrel teli hűtőszekrényt cipelt - írta a Mirror.

Elmondta, hogy elveszettnek érezte magát, miután 2007-ben kilépett a hadseregből, és mentális betegségekkel küzdött.

Michael hozzátette: 

Azért választottam a Kilimandzsárót, mert ez az egyik legmagasabb hegy, amelyet kötél vagy egyéb felszerelés nélkül is meg lehet mászni. A versenyszellem, amit a hadseregtől kaptam, soha nem hagyott el. Mindig is a fizikai jellegű kihívásokat használtam arra, hogy legyőzzem a saját bizonytalanságomat. Amikor a természetben vagyok, és amikor sportolok, akkor jól érzem magam.