A saját külügyminisztere nevetségessé tette Joe Bident, és egyben megszégyenítette

President Biden Holds Campaign Event In Pennsylvania JoeBiden
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Bár Antony Blinken sem sietett nagyon a reakcióval.
Vágólapra másolva!

Az amerikai kormány mélyen elítélte a Moszkva külvárosában pénteken elkövetett terrorista támadást. Legalábbis Antony Blinken amerikai külügyminiszter ezt állítja. Szombaton, csaknem egy napos várakozás után végül "borzalmas bűncselekménynek" nevezte a terrortámadást. "Elítéljük a terrorizmus minden formáját, és szolidárisak vagyunk a szörnyű esemény halálos áldozatait gyászoló Oroszország népével" - jelentette ki Blinken.

Blinken főnökét, Joe Bident a jelek szerint kevésbé rázta meg a kegyetlen tömeggyilkosság, hiába fogalmazott a külügyminisztere a teljes amerikai kormány nevében. Ahogy megírtuk, a Fehér Ház Nemzetbiztonsági Tanácsának képviselője azt mondta a RIA Novosztyi orosz hírügynökségnek, hogy nem tervezi az amerikai elnök, hogy felhívja orosz hivatali kollégáját, Vlagyimir Putyint a terrortámadás ügyében és tárgyalások sincsenek kilátásban Washington és Moszkva között.

A támadás elkövetéséért, amelynek 133 halálos áldozata van, az Iszlám Állam (ISIS) terrorszervezet vállalta a felelősséget. Az elkövetők válogatás nélkül lőttek a péntek esti koncert közönségére a Moszkva külvárosának tekinthető Krasznogorszkban lévő Crocus City Hall kulturális központ épületében.