A papagája mentette meg egy brit rendőr életét

Vágólapra másolva!
Egy brit rendőr arra ébredt, hogy a papagája olyan hangokat ad ki, amiket korábban soha. Amikor felkelt látta, hogy nagy veszélyben vannak, és a madárral együtt gyorsan kimenekült az égő lakóautóból.
Vágólapra másolva!

A férfi, miután befejezte a munkát visszament a lakóautójába, ahol lefeküdt pihenni. Éppen aludt, amikor a papagája nagyon hangosan olyan hangokat kezdett el kiadni, amiket korábban soha. 

A férfi ekkor azt hitte, hogy történt valami a madárral, de az állat valójában arra figyelmeztette, hogy életveszélyben vannak. A férfi lakóautója ugyanis kigyulladt, a biztosítéktábla pedig füstölt. 

A férfi elmondta, hogy az első dolga az volt, hogy a papagájt, Janót kivigye a lángoló autóból. Ezek után sikerült eloltani a tüzet. Elmondása szerint a lakóautó egyik oldala szinte teljesen leégett, nincs áram, de ezek nem érdeklik, mert mindketten túlélték - írja a Daily Star

A férfi korábban egy varjúfiókát mentett meg, elmondása szerint heti 50 fontot költött a madárra. Amikor készen állt a repülésre elengedte. 

Az Origo megírta, hogy korábban egy ausztrál férfi életét a beszélő papagája mentette meg, egy ritka papagáj pedig használni tudja az érintőképernyőt. Egy vadon élő papagáj egy motoros kezén utazott.