Öt évig lakott ingyen egy férfi New York egyik legdrágább szállodájában, miután kijátszott egy lakhatási törvényt

New Yorker hotel, csalás, bérlő
Vágólapra másolva!
Egy New York-i férfinak öt éven át sikerült bérmentesen laknia egy manhattani szállodában egy helyi lakhatási törvénynek köszönhetően.
Vágólapra másolva!

Az ügyészek szerint a férfi azonban nem csak hogy bérmentve lakott ott, de a New Yorker Hotel egész épületének a tulajdonjogát követelő papírokat nyújtott be, sőt megpróbált egy másik bérlőtől bérleti díjat kérni.

A férfi elmondta, hogy épp akkor költözött New Yorkba Los Angelesből, amikor a barátja mesélt neki egy kiskapuról, amely lehetővé teszi, hogy az 1969 előtt épült épületekben az egyágyas szobák lakói hat hónapos bérleti díjat követeljenek. Azt állította, hogy mivel fizetett egy éjszakát a szállodában, bérlőnek számít - írja az U.S.News.

Így másnap elmentem a bíróságra. A bíró elutasított. Fellebbeztem az (állami) Legfelsőbb Bírósághoz, és megnyertem a fellebbezést

- mondta.

A bíró kötelezte a szállodát, hogy adjon kulcsot a férfinak, aki elmondása szerint 2023 júliusáig lakott ott anélkül, hogy bérleti díjat fizetett volna, mert az épület tulajdonosai soha nem akartak vele bérleti szerződésről tárgyalni, de nem rúghatták ki.

Sőt a férfi tovább ment, 2019-ben feltöltött egy hamis okiratot egy városi honlapra, amelyben azt állította, hogy az egész épület tulajdonjogát magára ruházza.

Ezután az épület tulajdonosaként bérleti díjat követelt a szálloda egyik bérlőjétől, továbbá a saját nevére jegyeztette be, a szállodát 

és követelte, hogy a szálloda bankja utalja át neki a számláit" - áll az ügyészség közleményében.

A férfit szerdán tartóztatták le, és hamis tulajdoni lapok benyújtásával vádolták meg - írja az CBS News.