Budapestre jön a svéd miniszterelnök

UlfKristerssonOrbánViktor
Granada, 2023. október 5. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő (b) és Ulf Kristersson svéd miniszterelnök az Európai Politikai Közösség (EPC) harmadik csúcstalálkozóján Granadában 2023. október 5-én. Az Európai Tanács soros elnökségét betöltő Spanyolország kormánya 47 állam, valamint az EU-s intézmények vezetőit hívta meg az EPC tanácskozására. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
Magyar részről "erősnek tűnik az akarat" Svédország NATO-csatlakozásának véglegesítésére - jelentette ki Ulf Kristersson svéd miniszterelnök hétfőn Varsóban, jelezve egyúttal, hogy budapesti látogatásra készül.
Vágólapra másolva!

Budapestre megyek, az időpontot annak megerősítése után közöljük

- válaszolta Kristersson a Donald Tusk lengyel miniszterelnökkel közösen tartott sajtóértekezleten a svéd NATO-csatlakozást érintő újságírói kérdésre. Elmondta: az elmúlt hetekben már "többször egyeztetett" a magyar miniszterelnökkel.

"Úgy tűnik nekem, erős az akarat Svédország NATO-csatlakozási folyamatának véglegesítésére" - fogalmazott. "Már most várom a tervezett találkozót, hogy a véglegesítés megtörténjen" - tette hozzá Kristersson.