Elkészült az öngyilkosokat megfogó háló a világhírű hídnál

ködtakaróban úszó Golden Gate híd 
 Fog blankets Golden Gate Bridge nature,California,Fog and Golden Gate Bridge,Foggy Golden Gate B Horizontal
SAUSALITO, CA - SEPTEMBER 24: San Francisco's most iconic weather fog blankets the Golden Gate Bridge as seen from Marin Headlands of Sausalito in California on September 24, 2022. Tayfun Coskun / Anadolu Agency (Photo by Tayfun Coskun / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Elkészült a biztonsági háló a Golden Gate hídon, aminek az a célja, hogy az évente 30 öngyilkosságot - amit a hídról leugorva követnek el - nullára csökkentse. A háló építői figyelmeztettek, hogy aki mégis megpróbálna leugrani, az hatalmas fájdalomra számíthat.
Vágólapra másolva!

A Golden Gate híd régóta a világ egyik leghírhedtebb öngyilkossági helyszíneként ismert.

2024. január 1-el elkészült a Golden Gate hídon az öngyilkosság-megelőző háló, ami több mint 2,7 kilométer hosszan húzódik a híd alatt néhány méterrel.

A kiépült biztonsági háló megakadályozza, hogy az emberek leugorjanak a Golden Gate hídról, mivel évente legalább 30 ember lesz itt itt öngyilkos

- írja a Golden Gate híd hivatalos oldala.

- mondta egy helyi tisztviselő.

A háló célja, hogy életeket mentsen.

Az öngyilkosságot megakadályozó rendszert, amelyet "hálónak" is neveznek, a híd 95 százalékán telepítettek.

A háló felszerelése közel egy évtizeddel azután fejeződött be, hogy a projektet először jóváhagyták, mivel sokan tiltakoztak a műemlék megkárosítására és a drága építési költségekre hivatkozva.

A hálót 2014-ben hagyta jóvá a hídkerület 76 millió dollárért (26,3 milliárd forintért), de az építési költségek végül 224 millió dollárig (77,5 milliárd forintra) emelkedtek.

A háló máris a remélt módon működik, mivel ahogy a projekt a befejezéséhez közeledett, az öngyilkossággal próbálkozó emberek száma a felére csökkent.

A háló célja, hogy visszatartsa az embereket az ugrástól, akik mégis megpróbálnak leugrani, súlyosan meg fognak sérülni

- írja a Guardian.

- mondta Dennis Mulligan, a híd kerületének vezérigazgatója az Associated Pressnek.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!