Így foglalják el Berlint a baloldali német kormány ellen tiltakozó gazdák - videó

tüntető gazdák, tüntetés, gazdák, mezőgazdaság
2022-06-29 14:46:22 ENTER - Farmers have moved a sign from the Dutch-German border during a protest on the A1. The sign has been placed on a crash barrier on the A1 between Hengelo and Deveter. The nitrogen rules in Germany are much more flexible than in the Netherlands. Farmers are campaigning against the government's nitrogen plans. ANP VINCENT JANNINK netherlands out - belgium out (Photo by VINCENT JANNINK / ANP MAG / ANP via AFP)
Vágólapra másolva!
Traktorokkal és más mezőgazdasági gépekkel érkeznek.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a német kormány a dízel üzemanyagra vonatkozó, több mint hetven éve érvényben lévő adókedvezmény megszüntetését tervezi. A tiltakozók nyomására – az eredeti tervtől eltérően – nem egy lépésben, hanem fokozatosan, három év alatt kívánja bevezetni az intézkedést - írja a Mandiner.

A feldühödött gazdák azonban tüntetésekbe kezdtek, hogy nyomást gyakoroljanak a Scholz vezette koalíciós kormányra. Az internetre felkerült videók tanúsága szerint a német gazdák már Berlinbe is begurultak, az egyik ilyen felvételt alább láthatják: