Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Biden embere, az amerikai nagykövet azonnal védelmébe vette Soros György fiát 

diplomacy Horizontal
David Pressman, US Ambassador to Hungary, addresses a press conference at their embassy building in Budapest, Hungary on April 12, 2023. - Washington has imposed sanctions on a Russian-dominated bank in Budapest and several of its officials, Pressman said on April 12, 2023, in a move likely to further strain relations with Hungary. (Photo by Attila KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
Soros György átadja a közel 30 milliárd dolláros pénzügyi birodalma feletti irányítást fiának, Alexander Sorosnak, aki erről egy, a The Wall Street Journal című lapban vasárnap megjelent interjúban számolt be. Azóta többen reagáltak a hírre, így Orbán Viktor miniszterelnök is, aki egy videót osztott meg a közösségi oldalán. Elképesztő, hogy ezután az Egyesült Államok budapesti nagykövete, David Pressman - aki az utóbbi időben gyomorforgató módon támadja Magyarországot szinte mindenért -, egyből védelmébe vette a háborúpárti milliárdos fiát, hiszen ő maga is háborúpárti, ahogyan a kormánya. Pressman és Alexander Soros egyébként több szálon is kapcsolódik egymáshoz. Mutatjuk a részleteket!
Vágólapra másolva!

Soros György nemzetközi tőzsdespekuláns korábban úgy fogalmazott, hogy nem akarja, hogy az alapítványa irányítását az egyik gyereke vegye át, de végül mégis Alexander Sorosnak adta át a stafétabotot. Azóta kiderült, hogy Alexander Soros vezetésével is minden ugyanúgy megy tovább majd a Soros-birodalomban, csak még radikálisabban és hangosabban. Célja apja célkitűzéseinek bővítése, láthatóan mindent még erőszakosabban akar megvalósítani. Azt is bejelentette, hogy az eddigieknél is több pénzügyi támogatásra számíthat az amerikai baloldal, és világossá tette:

azt akarja, hogy Amerika még komolyabban háborúzzon.

Ahogyan tehát világos,

nemcsak Soros György háborúpárti, hanem fia, Alexander Soros is, akit legutóbb maga a budapesti amerikai nagykövet vett védelmébe.

Nem véletlen, hogy Joe Biden nagykövete ilyen hamar védelmére kelt az amerikai tőzsdespekuláns fiának, hiszen Pressman és Alexander Soros több szálon is kapcsolódik egymáshoz. 2015-ben például maga Pressman fogadta Alexander Soros személyes alapítványának nyerteseit az ENSZ-ben.

David Pressman teljesen kiborult azon, hogy Orbán Viktor miniszterelnök hogyan reagált a milliárdos visszavonulására, és annak fia színrelépésére. A magyar kormányfő ugyanis egy, A Keresztapa című filmből vett jelenet és a Soros 2.0 kifejezések kíséretében osztott meg egy videót.

Az amerikai diplomata Twitter-bejegyzésében azt írta:

David Pressman tehát egyből védelmébe vette Soros György fiát, aki kiváló kapcsolatokat ápol az amerikai Demokrata Párttal. Alexander Soros szinte ki és bejár a Fehér Házba, legutóbb például Kamala Harris alelnökkel találkozott.

A Soros-birodalom tehát tovább virágzik, és minden erejével a háború támogatásán munkálkodik. A háborúpárti erők pedig kiállnak egymásért, így ezért is vette védelmébe a milliárdos fiát az amerikai nagykövet.

Mi a kapcsolat Soros fia és Pressman között?

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövetének korábbi munkaadója a Fehér Házban Madeleine Albright volt, a '90-es években ugyanis Pressman az amerikai külügyminiszter tanácsadójaként tevékenykedett. Mint ismert, Albright szoros kapcsolatokat ápolt Soros Györggyel és fiával. 2009-ben Jacob Rotschilddel és Soros Györggyel együtt fektetett be a Helios Tower Africába, melynek célja az volt, hogy több ezer telefontornyot építsenek a déli kontinensen. Albright szintén Soros Györggyel közösen vásárolt 2011-ben befolyásoló részesedést – 250 millió dollár értékben – az APR Energy vállalatban, amely elsődleges profilja az energiaszállítás a fejlődő országok számára. 2019-ben Madeleine Albright Alexander Soros jelenlétében tartott beszédet a frissen Bécsbe költözött CEU-n, ahol többek között kijelentette, hogy „Magyarország példa a legrosszabbra", illetve megjegyezte, hogy a Nyugat nem fogta fel, hogy a Közép-Európai társadalmakat mennyire mélyen megfertőzte az autoritarizmus.

Forrás: Instagram

Hogyan kerül a képbe George Clooney?

George Clooney színész rendkívül jó kapcsolatot ápol Soros Györggyel és fiával. Alexander Soros még 2017-ben hozott nyilvánosságra egy a színésszel közösen készült fotót, amelyen Davosban találhatóak a Clooney Foundation által szervezett ebéddel összekötött megbeszélésen. Fontos leszögezni:

ebben az időben már David Pressman volt a színész alapítványának ügyvezető igazgatója.

Alexander Soros és Pressman kapcsolata azonban egy másik szálon is összeért. 2015-ben ugyanis David Pressman, mint az Egyesült Államok nagykövete az ENSZ-ben fogadta az Alexander Soros Foundation – Alexander Soros személyes alapítványa – díjának, az ASF-díjnak a nyerteseit.

Alexander Soros még gratulált is a Twitteren Pressmannak a találkozó létrejöttéhez, sőt még egy képet is megosztott, amelyen a nagykövet is látható.

Forrás: Twitter

Ezen információk alapján tehát nem meglepő, hogy rendkívül jó a kapcsolat az amerikai nagykövet és a Soros család között, így nem véletlen, hogy Joe Biden nagykövete egyből védelmébe vette a Soros-birodalom örökösét. A történetben pedig az sem egy utolsó szempont, hogy

a jövő évi választások miatt rendkívüli mértékben számít a demokrata adminisztráció a Soros család anyagi támogatására és kapcsolataira. Sok múlik azon, ki nyeri meg a választásokat, márpedig a baloldal nyerni akar, hogy tovább háborúzhasson.

Soros György a háború leglelkesebb támogatója

Soros György egyébként nemrég a Project Syndicate oldalon tette közzé legfrissebb írását. Ebben kifejtette, hogy

valójában az ukrán háború nem is alakult olyan rosszul, mint amire sokan számítottak, hiszen hiába érte sokként a világot és borult fel az élelmezési lánc, valamint a geopolitikai viszonyok is átrendeződtek, mégsem jött el a várt globális katasztrófa.

Soros György rendkívül veszélyes dolgokról is írt, például arról, hogy az ukránoknak vissza kellene szerezniük a Krím felett az irányítást. Ez viszont az utolsó vörös vonalnak számít az oroszok számára, mivel Moszkva egy ilyen inváziót úgy értelmezne, hogy veszélyben van Oroszország léte, vagyis a nukleáris doktrínájuk szerint atomfegyverhez kellene nyúlniuk.

Ha a nyugati baloldali vezetők és brüsszeli bürokraták Soros György cikkét egyfajta útmutatóként kezdik el kezelni, az beláthatatlan következményeket hozhat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről