Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Az egész internet Gyurcsányon és új képviselőnőjén röhög

Vágólapra másolva!
Megválasztották országgyűlési képviselőnek a Gyurcsány-párti Ráczné Földi Juditot. Gyurcsány Ferenc, a párt elnöke és parlamenti frakciójának vezetője az eskütételt követően nyilvánosan is gratulált, az eset azonban meglehetősen nevetségesre sikerült. Olyannyira, hogy azóta - mondhatni - az egész internet Gyurcsányékon röhög. Ráczné Földi Judit korábban offshore-gyanús cégeivel került a szélesebb nyilvánosság látókörébe.
Vágólapra másolva!

Eskütétel és félreérthető gratuláció

Az Országgyűlés hétfői ülésén, az azonnali kérdések óráját követően beiktatták képviselőnek Ráczné Földi Juditot, a Gyurcsány-párt politikusát, a meghalt képviselő, Kondás László helyére.

A beiktatást követően Gyurcsány Ferenc, a baloldali párt elnöke és frakcióvezetője, bukott miniszterelnök üdvözölte a képviselőcsoport legújabb tagját, a gratuláció azonban nevetségesre sikerült. "Mi is üdvözöljük Ráczné Földi Juditot a Parlamentben!" - írta közösségi oldalán Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője.

Az esemény és a szóban forgó jelenet egyhamar mondhatni elmémesült a közösségi médiában, ezekből mutatunk be cikkünkben egy párat. Az alábbi vicces kép a Konverzió nevű Facebook-os mémoldalra került ki.

Még Hont András baloldali újságíró is így kommentálta:

Az alábbi mémet pedig a Mandiner szemlézte, amely a népszerű "féltékeny barátnő" (jealous girlfriend) nevű stockfotó-mém egy variánsa.

Letagadott offshore-cég és sztriptízbár

Ráczné Földi Judittal nem először foglalkozik a hazai média, a székesfehérvári képviselőasszonnyal első ízben a baloldali pártok 2021-es előválasztási időszakában ismerkedett meg a tágabb értelemben vett hazai nyilvánosság. Ekkor derült ki, hogy Ráczné aláírása szerepel egy, az Egyesült Államokban, Delaware államban bejegyzett offshore vállalkozás alapító okiratán.

Ráczné Földi Judit esetével az Origo is több ízben foglalkozott, 2021. szeptember végén írtuk meg a Blikk nyomán, hogy több székesfehévári sztriptízbár üzemeltetését is a nevéhez köthető Alba Autómosó Kft. nevű vállalkozás.

Gyurcsányt nem zavarja

A botrányba keveredett politikust Gyurcsány Ferenc korábban több alkalommal is megvédte. "Aki bármelyikünknek jön, az mindannyiunkkal jön szembe!" - írta közösségi oldalán a bukott miniszterelnök.

Azaz, Gyurcsányt épphogy nem zavarta Ráczné botrányai.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről