Ömlött a vér az egyik utasból egy Budapestről induló repülőjáraton

Luqa,,Malta,-,April,14,,2022:,Wizz
A győztes terv a Wizz Air egyik gépét díszíti majd
Vágólapra másolva!
Csütörtök délután a Budapestről Abu-Dzabiba tartó Wizz Air repülőgép fedélzetén egy nő hirtelen rosszul lett, elájult, majd elkezdett belőle ömleni a vér. Az utasok majdnem sokkot kaptak. A járat kénytelen volt megszakítani útját.
Vágólapra másolva!

December 29-én a Liszt Ferenc repülőtérről Abu-Dzabiba tartó járaton egy nő rosszul lett, majd hirtelen elájult. Az utasokat nagyon megdöbbentették a történtek.

A személyzet azonnal a nő segítségére sietett két fedélzeten tartózkodó orvossal, akik szintén a repülőgép utasai voltak. Azonban ezután igazi pánik akkor tört ki,

a nő egyszer csak elkezdett vérezni.

Az utasok majdnem sokkot kaptak, ugyanis a nőből ömlött a vér. A gépen tartózkodó orvosok a pilótafülke mögötti mosdóban próbáltak segíteni a nőn, de nem tudták elállítani a vérzést.

- mesélte el az egyik szemtanú.

A kép illusztráció! Forrás: Shutterstock/Insectworld

A kapitány úgy döntött, hogy megszakítják az utat, és a török fővárosban, Ankarában kényszerleszállást hajtottak végre. Az utaskísérők közben fekete nejlonzacskókkal próbálták letakarni a vérfoltokat.

- mondta el egy másik szemtanú a Blikknek.

A Wizz Air gépét a reptéren már mentőautó várta, ők vitték el a vérző nőt, akit hozzátartozói is elkísértek.

Információk szerint a négyfős család szilveszterezni utazott volna Abu-Dzabiba, az édesanyát néhány héttel ezelőtt operálták.

Valószínű, hogy a műtét utáni heg szakadhatott fel, ez okozta a vérzést.

A gép végül négyórás késéssel érkezett meg eredeti célállomására.

A Wizz Air az esettel kapcsolatban a következő közleményt adta ki:

„A Wizz Air december 29-i, Budapest és Abu-Dzabi között közlekedő járatát kénytelen volt megszakítani az egyik utas komoly egészségügyi panaszai miatt. A személyzet azonnal a segítségére sietett két fedélzeten tartózkodó orvossal, akik szintén a repülőgép utasai voltak. A Wizz Air munkatársai úgy ítélték meg, hogy a járat átirányítására, az utas mielőbbi kórházba szállítására van szükség, így a nemzetközi szabványnak megfelelő sürgősségi jelzést adták ki. Ezt követően landolt a gép az Esenboğa Nemzetközi Repülőtéren, Ankarában, onnan az utast azonnal kórházba szállították. Személyiségi jogok miatt többet nem árulhatunk el a részletekről.

A Wizz Air személyzete a protokollnak megfelelően járt el. A járat az ankarai leszállást követően folytatta útját Abu-Dzabiba."

Korábban Júliusban szintén kényszerleszállást hajtott végre a Wizz Air Budapestről induló járata, amely akkor Görögországból Lengyelországba tartott. Az utasok akkor furcsa szagra panaszkodtak. A gép szintén órákkal később érkezett meg a célállomásra.