Teljes a káosz Ukrajnában, Zelenszkij nagy bajban van

Zelenszkij
Volodimir Zelenszkij
Vágólapra másolva!
Egy újabb forradalom Ukrajnában az ország hadseregének fronton való kudarca vagy a lakosság társadalmi-gazdasági helyzetének romlása miatt indulhat el - közölte Koszt Bondarenko ukrán politológus november 18-án.
Vágólapra másolva!

November 17-én Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt mondta, hogy a kijevi hírszerzés és partnerei tájékoztatták őt egy bizonyos "Majdan-3" nevű műveletről, amelyet állítólag Oroszország készít elő, hogy puccsot hajtson végre az országban.

Bondarenko ezt kommentálva azt mondta, hogy Zelenszkij proaktív szerepet játszhatott volna azzal, hogy előre bejelenti egy újabb forradalom kockázatát.

Volodimir Zelenszkij Forrás: AFP/Ukrainian Presidential Press Service

Rámutatott, hogy a hivatalban lévő kormánnyal szembeni kritikus érzelmek egyre erősödnek az országban.

Jurij Szvetov politikai elemző a maga részéről az Izvesztyija november 17-i számában annak a véleményének adott hangot, hogy Ukrajnában nem lehet még egy Majdanhoz hasonló forradalom, különösen akkor nem, ha azt oroszbarát erők hajtják végre.

A szakértő szerint nehéz elképzelni, hogy az ukrán társadalomban lesznek olyan emberek, akik készek lennének utcára vonulni a jelenlegi elnök lemondását követelve - írja az iz.ru.