Meglepő helyen jelent meg Putyin

Putyin, oroszország, orosz, elnök, Vlagyimir Putyin
Russian President Vladimir Putin chairs a Security Council meeting via a video link at the Kremlin in Moscow on May 15, 2023. (Photo by Pavel Byrkin / SPUTNIK / AFP)
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Putyin Minszkbe érkezett, hogy részt vegyen Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (CSTO) csúcstalálkozóján, ahol napirendre került többek között a kollektív biztonsági rendszer további javítása, valamint aktuális nemzetközi és regionális kérdések megvitatása.
Vágólapra másolva!

Vlagyimir Putyin orosz elnök a fehéroroszországi Minszkbe érkezett, hogy részt vegyen a Kollektív Biztonsági Szerződés Szervezetének (CSTO) csúcstalálkozóján - jelentette a TASZSZ hírügynökség.

Vlagyimir Putyin elmélyíti a kapcsolatokat a szövetséges államokkal Forrás: AFP/Pavel Byrkin

Mint írják, a CSTO Tanácsának ülésén részt vesz Kasszim-Dzsomart Tokajev kazah elnök, Szadyr Japarov kirgiz vezető és Emomali Rahmon tádzsik elnök.

A Kreml sajtószolgálata szerint a napirenden szerepel "a kollektív biztonsági rendszer további javítása, valamint aktuális nemzetközi és regionális kérdések".

A legfelsőbb szintű találkozó előtt Minszk adott otthont a CSTO-tagországok vezető diplomatáinak, valamint katonai és biztonsági tisztviselőinek közös találkozójának, amelyen megvitatták a regionális katonai és politikai helyzet változásait.