Benzintartály robbant fel egy brit tinédzser mellett, testének 70 százaléka megégett

lángok, tűz (illusztráció)
lángok (illusztráció)
Vágólapra másolva!
Testének csaknem hetven százaléka megégett egy brit kamasznak, ilyen fokú égési sérülésből ritka a felépülés, ám egy új beavatkozásnak köszönhetően a fiú elhagyhatta a kórházat - írta a Mirror. 
Vágólapra másolva!

A 15 éves boltoni tinédzser, Oliver Hart a barátaival játszott, amikor felrobbant mellettük egy benzintartály. A fiú testének nagy része megégett, hogy enyhítse a fájdalmat, beugrott a közeli patakba, de a hideg víz csak rontott a helyzetén - írta a lap.

Mint utóbb kiderült, a fiú testének csaknem hetven százaléka megégett, és ilyen fokú égési sérülésből ritka a felépülés. Ezt a kórházi orvosok közölték is a szülőkkel, de ők nem adták fel a reményt, és szinte 24 órás ügyeletben váltották egymást a gyerek kórházi ágyánál.

Hatalmas tortúra volt a gyógyulás

Mint a fiú anyja a lapnak elmondta, gyermeke mellkasa és a háta volt az egyetlen testrésze, amiről bőrátültetést tudtak venni, a könyökétől lefelé minden teljesen megégett - az elején minden centiméterét bekötözték, és mozdulatlanul tartották. Már az is 12 órás műtét volt, hogy a kötéseit kicserélték.

Új módszer vezetett eredményre

Mivel Oliver égési sérülései olyan súlyosak voltak, az orvosok a "biodegradálható ideiglenes mátrixot" (BTM) használták, egy hab alapú bőrpótlót, amelyet a személy testére visznek fel, mielőtt a felső réteget lehúznák, és bőrátültetést adnának hozzá. A forradalmian új kezelés jobb réteget ad a bőr felszíne alá, abban a reményben, hogy hosszú távon jobb eredményt érhet el a páciens számára a hegesedés.

A hosszadalmas kezelés azonban sikerre vezetett,

nyolc hónappal a kórházba kerülése után Oliver, bár mankóval, de elhagyhatta a kórházat.

- írta a lap.

Címlapi képünk illusztráció.