Félelmetes gépet mutatott be Oroszország

Vágólapra másolva!
Végrehajtotta szűzrepülését az Il-96-400M széles törzsű, modernizált, hosszú távolságokra készült repülőgép prototípusa.  
Vágólapra másolva!

Az orosz kormány sajtószolgálatának közleménye szerint Gyenisz Manturov orosz miniszterelnök-helyettes, ipari és kereskedelmi miniszter úgy fogalmazott:

A tárcavezető szerint a modernizált repülőgép megőrizte az IL-96-300-as nagy teljesítményét, és új üzemeltetési és szállítási képességeket is kapott.

A továbbfejlesztett jármű törzsét 9,35 méterrel meghosszabbították, a gép nagyobb teljesítményű PSZ-Z90A1 típusú hajtóműveket kapott, és így akár 370 utas befogadására is alkalmas.

A gép maximális repülési távolsága 8100 kilométer.

Az orosz alkatrészekből készült új, korszerű kormányzási, navigációs és rádiókommunikációs berendezéseknek köszönhetően javul a repülésbiztonság és a megbízhatóság, a repülőgép aerodinamikai elrendezésében, szerkezetében pedig olyan megoldásokat alkalmaztak, amelyek biztosítják az üzemeltetés hatékonyságát.

Szergej Csemezov, a fejlett technológiájú ipari termékek gyártását és exportját támogató Rosztyeh állami vállalat vezérigazgatója közölte, hogy az Il-96-400M program elnöki döntés alapján indult.

A repülőgép légi, teher- és utasszállításra egyaránt alkalmas.

Csemezov szerint az ilyen repülőgépek létrehozása biztosítja Oroszország technológiai szuverenitását - idézte a vezérigazgatót az MTI.