Botrány Párizsban: A legnagyobb párizsi repülőtéren tömegesen imádkoztak muszlim bevándorlók - fotó

aviation police Horizontal ROISSY AIRPORT AIRPORT AIR TRAVEL ILLUSTRATION TRANSPORT
(FILES) This file photo taken on August 06, 2018 shows a general view with the central control tower at Roissy-Charles-de-Gaulle Airport, north of Paris. - Police officers shot and killed a man who brandished a knife at the Charles de Gaulle airport outside Paris on August 10, 2022, police and airport sources said. (Photo by JOEL SAGET / AFP)
Vágólapra másolva!
A repülőtér vezetősége hagyta a francia törvényekkel szemben álló provokációt.
Vágólapra másolva!

Párizs legnagyobb repülőterén a Roissy-Charles de Gaulle reptér termináljának közepén vasárnap tömeges imába kezdtek muszlimok. A jelenetről készült fotót Noëlle Lenoir, Jacques Chirac volt francia elnök egykori Európa-ügyi minisztere tette közzé az X-en, és felháborodásának adott hangot.

– tette fel a kérdést.

A felvételt megosztotta Astrid Panosyan-Bouvet képviselő is, aki Emmanuel Macron elnök pártjának a tagja, és „ezeket a gyakorlatokat, bármi is legyen az, egész egyszerűen elfogadhatatlannak” minősítette, írja a Le Figaro.

Az ADP Group (korábban Aéroports de Paris), a párizsi repteret üzemeltető cég főnöke, Augustin de Romanet a botrányra reagálva úgy válaszolt, hogy „ez egy sajnálatos első eset”. Hozzátette, hogy

mind a Roissy, mind Orly repülőterek termináljaiban léteznek kijelölt imahelyek,

és hogy „a határrendőrség utasítást kapott, hogy tiltsa meg ezt, és megkettőzi az éberségét.”

A közösségi oldalakon közzétett bejegyzések szerint sokan felháborodtak az eseten. Többen kijelentették, hogy Franciaországban lassan már nem létezik a szekularizmus. Volt, aki megjegyezte, hogy ha keresztények imádkoztak volna ilyen feltűnően, akkor a baloldal azonnal támadásba lendült volna.