Ezek a világ legjobb helyei azoknak, akik menekülni akarnak a téli hideg elől

Thaiföld, bangkok, nyaralás, turizmus
Silver Beach on Koh Samui island at sunset, Thailand.
Vágólapra másolva!
Ha valakinek elege van az unalmas és hideg télből, a napsütötte Thaiföld lehet számára a megoldás: Ez az a hely, amit a britek szerint legalább egyszer az életben kötelező meglátogatni. Mindössze másfél fontba kerül egy korsó sör, éjjelente fergeteges bulik és bámulatos szex show-k várják a szórakozni vágyókat, az idő pedig napos és forró, még a tél kellős közepén is, ellentétben a Nagy-Britanniában megszokott szürke, hideg és ködös időjárással. Azonban jó választás lehet a téli időszak átvészelésére Ausztrália, Spanyolország, vagy a Kanári-szigetek is.
Vágólapra másolva!

A britek kedvenc szabadidős helyszíne Thaiföld, mely

gyönyörű tengerpartjaival, lenyűgöző ételkülönlégességeivel, csodás látnivalókkal és olcsó italokkal kényezteti a turistákat. Egy átlagos helyen 1,5 fontba kerül egy korsó sör,

ám aki szemfüles, könnyedén belefuthat ennél kedvezőbb árakba is.

Forrás: Bangkok Post via AFP/Bangkok Post Plc./Wichan Charoenkiatpakul

A legjobb időszak, hogy meglátogassuk ezt a pazar helyet, november és április közé tehető, náluk ugyanis ilyenkor van a legmelegebb, és csak nagyon ritkán esik. Plusz pont, hogy egy az időszak nem érinti a nyári szünidőt sem, így még a hatalmas embertömeget is elkerülhetjük.

A thaiföldi Koh Samui szigetek közelében a legkellemesebb időjárás épp akkor van, amikor nálunk tombol a tél. Itt ellenben szuper idő köszönti az ide érkezőket, 27 fok körüli átlaghőmérséklettel.

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2022 Guitar photographer/Shutterstock

Thaiföld második legnagyobb szigetvilága

híres festménybe illő strandjairól, nyüzsgő üdülőiről, és véget nem érő bulijairól, ahol megállás nélkül szól a zene, folyik az alkohol, és tűzzsonglőrök kápráztatják el a vendégeket egészen kora reggelig.

Forrás: AFP/Nicolas Asfouri

Az ország fővárosa, Bangkok azonban szintén megannyi csodás látnivalót kínál a turisták számára,

ínycsiklandó ételekkel, lélegzetelállító templomokkal, és itt található a lenyűgöző The Grand Palace nevű épületegyüttes is. A város emellett tele van furcsaságokkal, mint például egy óvszerekkel dekorált kávézó,

amelyben fergeteges szex show-kat szoktak rendezni. Ezek rendkívül megdöbbentőek, így tényleg csak azoknak ajánlottak, akik nem pironkodósak. Egyik turista például szó szerint sokkot kapott, amikor meglátta, hogy

a fellépő nők pinponglabdákat lövöldöznek ki a hüvelyükből.

Forrás: Bangkok Post via AFP/Bangkok Post Plc/Pornprom Satrabhaya

A pálmafákkal teli strandokat, kulturális nevezetességek sokaságát, olcsó hoteleket és éttermeket látva senki nem lepődik meg azon, hogy britek turistaparadicsomként tartják számon.

Az egyik angol férfi például annyira beleszeretett, hogy családjával együtt otthagyta szülőföldjét, hogy ideköltözzön. Állításai szerint itt egy háromszobás, medencés villát is könnyebb megfizetni, mint londoni lakásukat fenntartani.

Azonban Thaiföldön kívül is akad néhány lenyűgöző ország azok számára, akik menekülnének a hideg elől:

az Ausztráliában található Melbourne és az új-zélandi Auckland szintén nagyon népszerű, bár a köztudottan spórolós britek kevésbé rajonganak értük. A Spanyolországban található Lanzarote és Tenerife azonban még nekik is elnyeri a tetszésüket, és legalább annyian keresik fel nyaralás céljából, mint Thaiföldet.

Forrás: Shutterstock/Copyright (c) 2014 OlegD/Shutterstock

A Kanári-szigeteken szintén kellemes az időjárás,

és még decemberben is 20-25 fokokat mérhetünk, ami ideális egy tengerparti sétához, vagy fürdőzéshez. Csodálatos szállodák, bárak és éttermek találhatók itt, melyek télen is nyitott kapukkal várják vendégeiket, így a nyár hangulatát élvezhetjük, azonban zsúfoltság és tömegek nélkül.

Forrás: DailyStar