Kiképzéshez toboroznak illegális migránsokat terrorcsoportok a déli határnál

migránsok a déli határon
Vágólapra másolva!
A közösségi médiában, váltogatott profilok mögé bújva naponta tesznek közzé új felhívásokat a szerb-magyar határon szervezkedő fegyveres osztagok - írja a Metropol. A portál szerint a folyamatosan érkező migránsok között toboroznak, gyors kiképzést, Nyugat-Európába való bejutást ígérve.
Vágólapra másolva!

A portál emlékeztet rá, hogy a múlt héten közzétett nemzetbiztonsági jelentés szerint a szerb-magyar határon már hosszú ideje jelen vannak az ismert terrorszervezetek, mint az ISIS, Al-Kaida és a Hamász. Rajtuk kívül a tálibok is ott vannak a Vajdaságban, sok embercsempész rokoni kapcsolatban áll afganisztáni tálib kormányzati vezetőkkel, illetve a hozzájuk köthető Haqqani terrorcsoport tagjaival.

Ezek az osztagok rendszeresen toboroznak új jelentkezőket, arab, perzsa illetve pastu nyelven toborzóvideókat tesznek közzé.

A videók alatt a különböző iszlamista mozgalmak indulói szólnak, például a ISIS, a hírhedt Iszlám Állam „himnusza" vagy más, az európaiak ellen uszító harci dalok. Az ISIS dal szövege magyarra fordítva így szól:

A videókon szereplő migránsok bemutatják azt is, hogyan is használnák a fegyvereiket, ha valaki megpróbálná megállítani őket.

@sahilcomando

sahil Arab❤️ A F ️G ☠️400 59

♬ original sound - 400 59

A Vajdaságban toborzó migránsok közzétesznek olyan „oktatóvideókat" is, amelyek a határon való átjutáshoz, a lehetséges útvonalak megismeréséhez próbálnak tanácsot adni az illegális bevándorlóknak.

@abdullahibrahimkh98#fyp#foryou#vairal#video♬ original sound - Abdullah 11

Külön része a kiképzésnek a határkerítés megrongálása és átvágása, amihez eszközöket is biztosítanak.

@abdullahibrahimkh98#CapCut♬ original sound - Khumari zwan

A Nemzetbiztonsági Bizottság titkosítás alól feloldott múlt heti jelentése szerint: a Szerbiában működő afganisztáni, embercsempészetre szakosodott csoportok között fokozódik a konkurenciaharc és az úgynevezett erőszakkészség.

@abdullahibrahimkh98

♬ original sound - Loy_Lofar_93

Az egyes csoportokban felbukkanó személyek rokoni kapcsolatban állnak az afganisztáni tálib kormányzat, valamint annak az egyik frakciójaként működő, terrorszervezetként nyilvántartott Haqqani csoport tagjaival.

Forrás: képernyőfotó

A tálib titkosszolgálat közvetlen irányítása alá helyezte már a Vajdaság területén működő afganisztáni embercsempész-csoportokat is.