Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Zelenszkij fogoly lett, nem dönt semmiben

Ukrán válság 2022, ukrán, orosz, háború, orosz-ukrán háború, ukrán konfliktus, ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij, Volodimir Zelenszkij portré, G7
Kijev, 2022. március 24. Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kijevi irodájából beszél a világ iparilag legfejlettebb hét államát tömörítő csoport, a G7 vezetőihez a brüsszeli csúcstalálkozójukon 2022. március 24-én. A hét vezető ipari hatalom és az Európai Unió vezetői az Oroszország elleni szankciókról és a védelmi képesség erősítéséről tárgyalnak majd. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
Vágólapra másolva!
Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azonnal béketárgyalásra indul Moszkvába, ha Washingtonban ilyen döntés születik – mondta Mikola Azarov volt ukrán miniszterelnök az Izvesztyijának adott interjújában. A volt ukrán miniszterelnök szerint Zelenszkij gyakorlatilag az amerikaiak foglya.
Vágólapra másolva!

„Például Antony Blinken amerikai külügyminiszter felhívhatja Zelenszkijt, és azt mondhatja: „Figyelj, töröld a rendeletet, menj el először Washingtonba, hogy megmondjuk, mit kell tenni, majd Moszkvába. És ez azonnal megtörténik" - mondta Azarov.

Mint Azarov megjegyezte,

– tette hozzá Ukrajna volt miniszterelnöke.

Azarov szerint Kijev az USA nélkül nem hoz önálló döntéseket Forrás: MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat

Oroszország többször is kifejezte készségét a tárgyalásokra, de a kijevi hatóságok törvényi szintű tilalmat vezettek be. A Kreml azt is megjegyezte, hogy jelenleg nincsenek előfeltételei annak, hogy a helyzet békés irányba forduljon, miközben Moszkva számára továbbra is abszolút prioritást élvez a különleges művelet céljainak elérése. Vlagyimir Putyin szerint Oroszország soha nem utasította el a párbeszédet, de a másik oldalnak ezt egyenesen ki kell mondania - írja a Ria Novosztyi.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről