Egyre gyilkosabb a migránsterror Európában

brüsszel, belgium, lövöldözés, terrortámadás, két áldozat, fegyver, tettes szabadlábon, 2023. 10. 16.
Illustration picture shows the police perimeter at the site of a shooting incident in the Ieperlaan - Boulevard d'Ypres, Brussels, Monday 16 October 2023. BELGA PHOTO HATIM KAGHAT (Photo by HATIM KAGHAT / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vágólapra másolva!
Hétfő este újabb migráns terrortámadás történt Európában. Ezúttal Brüsszelben lőtt le három embert egy tunéziai bevándorló, aki korábban menedékjogot kért. Ketten meghaltak, a harmadikat életveszélyes állapotban vitték kórházba. Az áldozatok svédek, és a svéd lapok szerint a magát Slayem Soumának nevező támadó szándékosan vadászott rájuk a belga-svéd Eb-selejtező előtt. Ezt a belga és a francia sajtó nem erősítette meg. Mint arról mi is beszámoltunk, Svédországban gyakorlatilag migránsbandák vették át az utcák ellenőrzését, nemrég a rendőrség megpróbált ellenük fellépni és már a hadsereg bevetését is fontolóra vették. Lefejezések, késelések, gyújtogatások és a szervezett bűnözés kiépítése - ezekkel lehet a legjobban jellemezni azt a folyamatot, amit az illegális migránsok tömeges beáramlása okoz Európában. Mára már mindennaposak a gyilkosságok Franciaországban, Olaszországban és Németországban is. Brüsszel ennek ellenére még több illegális bevándorlót osztana szét az uniós országokban. 
Vágólapra másolva!

Hétfőn legalább két embert megölt egy migráns Brüsszelben. A támadás közben azt kiabálta: Allahu akbar. A belga sajtó szerint egyértelmű terrortámadás volt, a magát Slayem Soumának nevező illegális bevándorló terrorista azzal dicsekedett, hogy hitetleneket ölt meg.

Forrás: Belga via AFP/Hatim Kaghat

Példátlan terror Franciaországban

Több ezren emlékeztek vasárnap az észak-franciaországi Arrasban Dominique Bernard-ra, akit pénteken egy helyi gimnáziumba halálra késelt egy radikális iszlamista, az iskola egyik volt tanulója. A támadást követően a legmagasabb szintű terrorkészültséget vezették be az országban. A városközpontban rendezett megemlékezésen jelen voltak az érintett középiskola, a Gambetta gimnázium tanárai és diákjai, valamint Arras több ezer lakója.

A támadást, amelyben további hárman megsérültek, a 20 éves, csecsen származású Mohamed Moguskov követte el, aki

ISZLAMISTA NÉZETEI MIATT SZEREPELT AZ ÁLLAMBIZTONSÁGRA VESZÉLYES SZEMÉLYEK TITKOSSZOLGÁLATI NYILVÁNTARTÁSÁBAN, S ÁLLANDÓ MEGFIGYELÉS ALATT ÁLLT.

Rendőrségi helyszínelők dolgoznak az észak-franciaországi Arras egyik gimnáziumában történt késelést követően 2023. október 13-án. A támadásban egy tanár meghalt és további két ember, egy másik tanár súlyosan, valamint egy konyhai alkalmazott könnyebben megsebesült Forrás: MTI/AP/Pool/AFP/Ludovic Marin

Lefejezés

Az elmúlt években szinte mindennapossá váltak a brutális migránstámadások Franciaországban. 2020. október 16-án egy csecsen iszlamista lefejezett a nyílt utcán egy történelemtanárt, Samuel Patyt, a Párizshoz közeli Conflans-Sainte-Honorine-ban azért, mert tíz nappal korábban a szólásszabadságról tartott óráján Mohamed prófétáról készített karikatúrákat mutatott be a tanulóknak.

A 18 ÉVES ISZLAMISTA TÁMADÓT A HELYSZÍNEN LELŐTTÉK A RENDŐRÖK.

Mohamed Moguskov azért állt állandó megfigyelés alatt, mert kapcsolatban állt az apjával, akit a radikalizálódása miatt toloncoltak ki 2018-ban Franciaországból, míg a bátyját 2019-ben azért ítélték el, mert tagja volt egy iszlamista csoportnak, amely rendőrök és a köztársasági elnök ellen tervezett merényletet.

A Moguskov házaspár öt gyerekkel a túlnyomórészt muzulmánok lakta, Oroszországhoz tartozó Ingus Köztársaságból 2008-ban érkezett menedékkérőként Franciaországba. A gyerekeket az apjukkal azért nem toloncolták ki, mert a francia törvények szerint nem küldhetők vissza a származási országukba azok, akik 13 éves koruk előtt érkeztek Franciaországba.

Alig maradnak Olaszországban. a migránsok a gazdagabb célországokba mennek, miután kifizették az embercsempészeket Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Valeria Ferraro

Migráns bűnbandák vették át az irányítást Európában

Belgiumban korábban megdöbbentő videót osztott meg a Twitteren Filip Dewinter belga-flamand politikus, a flamand parlament alelnöke. A felvételen egy szőke fiú látható, akit arra kényszerítenek, csókolja meg a körülötte álló férfiak lábát. A felvételen az látható, hogy a síró kisfiút többen is körülveszik, térdre kényszerítik, a fejét és a nyakát ököllel ütik, miközben a felnőtt férfiak a lábukat az arca elé nyújtják és megcsókoltatják vele. Dewinter azt írja: a nem muszlim emberek megalázása az iszlám gyarmatosítás során bevett gyakorlat. A videó a politikus szerint Zelzate városában készült.

Belgiumban és Hollandiában mára a migránsbűnözők kezébe került a kábítószer-kereskedelem irányítása. Aránytalanul sok külföldön született rab került a holland börtönbe drogokhoz köthető bűncselekmények miatt, tehát a felülreprezentáltság bizonyított. A holland rendőrség 2018-as trendelemzése szerint az albán bűnözőcsoportok vezető szerepet játszanak a Dél-Amerikából történő kokainimportban - írta korábban a Mandiner.

A folyamatok az erőszak növekedését is elhozták Európa utcáira.

- írta korábban a France24. Guido Vermeiren limburgi ügyész is megszólalt a cikkben, aki
lövöldözéseket, kínzásokat, gyújtogatásokat és gránátos támadásokat emlegetett, mint a bűnözők leszámolási módszereit.

A hatóságok korrumpálása sem ritka, 2019-ben Limburgban csendőröket és rendőröket tartóztattak le a drogkereskedőkkel való kapcsolataik miatt.

Bart de Wever, Antwerpen flamand nacionalista polgármestere 24 órás védelem alatt áll a számos fenyegetés miatt.

Így tombolnak Belgiumban a migránsok (Képünk illusztráció) Forrás: BELGA/AFP/Nicolas Maeterlinck

Olaszországban is nagy a baj

Az erőszakos migránstámadásos esetek az illegális bevándorlás által leginkább sújtott Olaszországban is rendszeresen előfordulnak. Giorgia Meloni nem sokkal miniszterelnökké választása előtt tett közzé egy videót, amelyen egy migráns a nyílt utcán erőszakol meg egy nőt Olaszországban.

2021 szilveszter éjjelén Milánóban egy harminc fős migránsbanda zaklatta szexuálisan az óévet búcsúztató hölgyeket. "Esélyünk sem volt a menekülésre, csak sírtunk és kétségbeesve kiabáltunk. Megpróbáltuk eltaszítani őket, de ők csak nevettek" – emlékezett vissza az egyik áldozat.

Gyilkossági kísérlet miatt vádat emeltek a szír bevándorló ellen

A migránsbűnözés Ausztriát is elérte. Az osztrák menekültügyi központokban élők által elkövetett bűncselekmények száma tavaly országszerte drámai mértékben, 57,5 százalékkal nőtt. Tavaly 1183, ilyen központokban élő menedékkérők által elkövetett bűncselekményt regisztráltak, ami több mint kétszerese a 2021-ben regisztrált számnak.

Észak-Európában, különösen Svédországban egyre szaporodnak az olyan esetek, amikor a migránsok kiskorúakat bántalmaznak és rabolnak ki. A svédországi Bromölla településen egy migránsokból álló banda megtámadott és bántalmazott egy iskolás gyermeket. Az elkövetők mindezt videóra is vették, és azzal fenyegették az áldozatot, hogy megölik a családját. A fiú apja a közösségi oldalán tette közzé a videót, azt remélve, hogy az emberek segíthetnek azonosítani a támadókat.

Svédországban mára pokoli állapotokat teremtettek a migránsok Forrás: TT News Agency via AFP/TT/Johan Nilsson

Pokoli állapotok Németországban

Nemi erőszak, rablás és verekedés – csak néhány azokból a súlyos bűncselekményekből, amelyeket migránsok követnek el a német fürdőkben. Lassan tarthatatlanná válik a helyzet: volt olyan strand, amit be kellett zárni az agresszív migránsok miatt.

Migránsok támadtak rá egy úszómesterre a berlini Columbiabad uszodában. A fiatal közel-keleti férfiak az úszómester nyakát is átkulcsolták és próbálták földre vinni. A jelenetet óriási tömeg figyelte, de nem segítettek az úszómesternek, hanem kinevették és fenyegették. Az úszómester később próbált elmenekülni, de a tömeg követte.

Többéves probléma Németországban, hogy a strandszezon kezdetével a nagyvárosok fürdőiben erőszakos helyzetek alakulnak ki a migránsok miatt. Gyakoriak a tömegverekedések, halálos fenyegetések és a szexuális támadások. Az elkövetők 80 százaléka migrációs hátterű fiatal és a támadásoknak gyakran az úszómesterek is áldozatul esnek, ezért erősebb rendőri jelenlétet követelnek a fürdőkben.