Újabb megrázó részletek derültek ki a maine-i tömeggyilkosról

Vágólapra másolva!
Már három hónappal a tragikus események előtt, egy vizsgálat megállapította, hogy Robert Card állapota nem alkalmas fegyverviselésre.
Vágólapra másolva!

A férfit júliusban értékelték, miután kiszámíthatatlanul viselkedett, és a mentális állapota miatt nem volt bevethető - közölte a hadsereg, melyet a BBC idézett.

14 napot töltött egy pszichiátriai intézetben.

Cardot pénteken holtan találták meg, és ezzel véget ért a múlt szerdán egy bárban és bowlingpályán elkövetett,18 ember életét követelő lövöldözés utáni hajtóvadászat.

Rick LaChapelle, Maine állambeli lőfegyver üzlet tulajdonosa elmondta, hogy a 40 éves gyanúsított augusztus 5-én lépett be az üzletébe, hogy átvegyen egy hangtompítót, amelyet az interneten vásárolt.

- mondta Mr LaChapelle.

Az üzletben megnézték az űrlapot, és közölték Carddal, hogy a kérdőíven adott válaszai miatt nem jogosult a hangtompító megvásárlására.

Cardot júliusban két hétre beutalták egy elmegyógyintézetbe, miután hangokat hallott és azzal fenyegetőzött, hogy lövöldözni fog egy katonai bázison

- jelentette az AP hírügynökség.

Cardot a hadsereg arra is alkalmatlannak ítélte arra, hogy fegyvert tartson, lőszert kezeljen, vagy éleslövészeten vegyen részt. Ruth Castro alezredes elmondta, hogy a hadsereg tartalékos parancsnoksága többször is megpróbált kapcsolatba lépni Carddal.

Joel Merry, Sagadahoc megye seriffje hétfő esti nyilatkozatában elmondta, hogy hivatalát májusban keresték meg Card családtagjai, akik aggódtak a férfi mentális egészsége és a fegyverekhez való hozzáférése miatt.

Ezért a seriff hivatala értesítette Card tartalékos katonai kiképzőcsoportját. Szeptemberben két alkalommal sem találták a férfit bowdoini otthonában, ezért az egész államra kiterjedő körözést rendeltek el.

A Maine-i Nemzeti Gárda is figyelmeztetést adott ki, mivel attól tartottak, hogy

"bekattan és tömeges mészárlást követ el"

- közölték rendvédelmi források.

Card állítólag egyszer egy katonatársát is megütötte egy vita során, és dühében fenyegetéseket is megfogalmazott az amerikai hadsereg bázisa ellen a Maine állambeli Sacóban.