Gurulnak a dollárok a lengyel globalista ellenzék megsegítésére is

TUSK, Donald Varsó, 2023. október 15.
Donald Tusk, a fő lengyel ellenzéki erő, a Civil Platform (PO) párt elnöke szavaz a lengyel parlamenti választásokon Varsóban 2023. október 15-én. A választásokkal egy időben népszavazást is rendeznek az Európai Unió
Varsó, 2023. október 15. Donald Tusk, a fő lengyel ellenzéki erő, a Civil Platform (PO) párt elnöke szavaz a lengyel parlamenti választásokon Varsóban 2023. október 15-én. A választásokkal egy időben népszavazást is rendeznek az Európai Unió migrációs csomagjáról, az állami vagyon privatizációjáról, a nyugdíjkorhatárról, valamint a fehérorosz határon emelt acélkerítésről. MTI/AP/Petr David Josek
Vágólapra másolva!
Valóban sorsdöntő választásokat tartanak ma Lengyelországban, miközben a magyarországihoz hasonló külföldi befolyásolási kísérletekkel kell megküzdeniük a lengyeleknek – mondta a Mandinernek Jacek Karnowski, a konzervatív „Sieci" hetilap főszerkesztője, politikai újságíró.
Vágólapra másolva!

„Úgy gondolom, hogy ezek a választások a legfontosabbak 1989 óta – kezdte Karnowski –, mert a viszonylagos stabilitás időszaka Európában és a világon véget ért. Jelenleg pedig, mind keletről, mind nyugatról fenyegetésnek van kitéve a lengyel szuverenitás. Brüsszel igyekszik eltörölni az Unióban a vétójogot, és minden döntést magához akar vonni. Tehát a mostani választás valóban döntő fontosságú Lengyelország számára."

A választásokon két világkép csap össze: a Jog és Igazságosság, és a Polgári Platform által képviselt jövőkép teljesen eltérő egymástól.

Utóbbi jelentős külföldi befolyás alatt áll, Karnowski szerint a PO-nak, ha győznek a választáson, akkor „vissza kell fizetnie" a Lengyelország elleni külföldi kampány árát.

Meg kell fizetniük Brüsszelnek, az európai sajtónak a támogatásért.

Ezt természetesen a lengyelek pénzével fizetnék vissza" – mondta.

ÉLŐ közvetítésünket ITT követheti!

Kövesse vasárnap 19 órától a Mandiner Facebook-oldalán vagy YouTube-csatornáján a lengyel választások eredményeit élőben! Az élő bejelentkezések során percről percre, több helyszínről is tájékoztatnak a legfrissebb hírekről.

Mindemellett a Mathias Corvinus Collegium szervezésében kerekasztalbeszélgetéssel készül Tóth Bálint, Szalai Zoltán, Szánthó Miklós, Magyar Levente és Janusz Bańczerowski. A stúdióban Mráz Ágoston Sámuel és Kiszelly Zoltán, de elemzi az eseményeket többek között Kiss Rajmund, Demkó Attila és Somkuti Bálint is, akik az MCC-ből csatlakoznak majd be. A Mandiner élőben kapcsolja Lengyelországot is.

Kövesse a Mandiner Facebook-oldalát vagy YouTube-csatornáját!