Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elvágta egy muszlim terrorista egy tanár torkát, soha nem látott pánik és rettegés Franciaországban

migráció, iszlamizmus, izraeli háború, multikulturalizmus, terroristák
Tüntetés 2023. júniusában, amelyet a 17 éves Nahel Merzouk halála váltott ki. Szétfeszíti a nyugati társadalmakat az ellenőriztlen migráció.
Vágólapra másolva!
Rettegnek a zsidó emberek Franciaországban az arab terrortámadások után - közismert, hogy 2015, a nagy bevándorlási hullám óta a franciaországi zsidók ezrével menekülnek el szülőhazájukból. Késő este évek óta kockázatos a zsidó jelképek viselése az utcán - hiszen összeverhetik őket. Sőt, most napközben is. 
Vágólapra másolva!

Az Origo-ban rendszeresen beszámoltunk a zsidó közösségek, temetők elleni durva támadásokról, 2019-ben még a világhírű filozófust, Alain Finkielkraut-ot is

megtámadták az utcán, csak azért, mert zsidó, és ezt akkor szinte a teljes francia baloldal elfogadta, szó nélkül nézte.

Hivatalos adatok szerint 2014 óta mintegy 20 ezer zsidó menekült el Franciaországból (elsősorban Izraelbe) és az elmúlt négy év növekvő tendenciát mutat. Szakemberek alapvetően a radikális muszlim (ellenőrízetlen) migránsok számának növekedését tekintik kiváltó oknak, de nem szabad lebecsülni a szélsőbaloldal és a baloldal radikalizálódását sem. (Lassan már eltűnik a határvonal a hagyományos baloldal és a szélsőbal között, és csak szélsőbaloldalról beszélhetünk, ha mérhető politikai erőt keresünk azon az oldalon.)

A szélsőbaloldali ideológiákra pedig az jellemző, hogy iszlámpártiak (hiszen ők jelentik legfontosabb szavazóbázisukat), mindig Izrael ellen foglalnak állást, gyakran erőszakos antiszemita akcióktól sem riadnak vissza.

A francia szélsőbaloldali vezér, Jean-Luc Mélenchon Izraelt elítélő megnyilatkozásairól itt írtunk legutóbb.

Tüntetés 2023. júniusában, amelyet a 17 éves Nahel Merzouk halála váltott ki. Szétfeszíti a nyugati társadalmakat az ellenőriztlen migráció. Forrás: Guardian/Origo

Annak ellenére, hogy Darmanin belügyminiszter minden palesztinokat támogató tüntetést betiltott - miután már jó néhányat eltűrt - ,

Párizsban több ezres szélsőbaloldali tömeg vonult fel Palesztin zászlókat lobogtatva, durva antiszemita jelszavakat skandálva és arab terroristákat támogatva.

Nem csoda tehát, ha rettegnek a franciaországi zsidók. A „Le Monde"-nak álnéven nyilatkozó párizsi zsidók bevallották, hogy a Hamász támadása óta nem merik többé feltenni a kipát és hirtelen elnéptelenedtek a (még meglevő) párizsi 19. kerületi zsidó negyed utcái: nem mernek már az utcára sem kilépni. Az AFP hírcsatornának nyilatkozó Ady Walter legnagyobb félelme az, hogy ez a terror

- mondta el a 40 éves családapa.

De messze nemcsak a zsidó közösséget kerítette hatalmába a félelem, egész Franciaországban terrorkészültséget rendeltek el október 14-én, miután Khalid Mashal a Hamász alapítója és vezetője elrendelte, hogy október 13 legyen a dzsihád nemzetközi napja és felszólította a világon élő muszlimokat, hogy merényletekkel fejezzék ki gyűlöletüket. És október 13-án egy észak-franciaországi város (Arras) középiskolája előtt egy radikalizálódott iszlamista halálra késelt egy francia irodalom szakos tanárt, három évvel azután, hogy Samuel Paty történelemtanárt kegyetlen erőszakkal iskolája előtt lefejezte egy radikalizálódott muszlim migráns, csak azért, mert a történelemtanár egyáltalán beszélni mert a Korán-ról.

A meggyilkolt középiskolai tanár az Arras-i Gambetta gimnázium egyik legnépszerűbb, diákjai szerint „briliáns" pedagógusa volt. A három lánygyereket nevelő 57 éves Dominique Bernard, ahogy Emmanuel Macron elnök - meglehetősen megkésve - fogalmazott,

- a késsel támadó terroristával szemben, aki másokat is megsebesített, de a tanár közbelépése megakadályozta további életek kioltását.

Utolsó szavaival a mögötte álló diákokat sürgette, hogy „meneküljenek". A két késsel támadó, Allahu Akbar-t üvöltő Mohammed Mogouchkov-nak S-aktája volt, azaz terroristagyanús volt, ráadásul a közelmúltban a francia belbiztonsági főigazgatóság (DGSI) megfigyelés alá vonta, miután egy ideje az iskola környékén többször is felbukkant. A kegyetlen tanárgyilkosság és további belbiztonsági információk hatására

Franciaországban szombat reggel terror riadót rendeltek el, országszerte 7000 különleges terrorelhárítót mozgósítottak, Arras városa pedig bejelentette, hogy „minden hétvégi rendezvényt töröltek", beleértve a Franciaország és Dél-Afrika közötti rögbi-világbajnokság negyeddöntőjének vasárnapi közvetítését is.

Párizsban pedig teljesen váratlanul evakuálták a világhírű Louvre- múzeumot és újabb rendelkezésig zárva tart. Minden zsinagógát különleges terrorelhárítók védenek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről