Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Elpusztult a világ legöregebb kutyája

Vágólapra másolva!
Szombaton, portugáliai otthonában elpusztult a világ legidősebb kutyája, Bobi. A Guinness Rekordok Könyvébe februárba jegyezték be az alentejo masztiffot.
Vágólapra másolva!

A portugál kutya

31 éves és 165 napos korában pusztult el.

Bobi február 1-jén, 30 éves és 266 napos korában döntötte meg az előző címvédő rekordját. Az előtte élt legöregebb kutya egy Bluey nevű eb volt Ausztráliából, aki 1939-ben, 29 évesen és öt hónaposan halt meg. Bobi egész életét a Conqueiros nevű faluban élte le Portugáliában. Gazdája, Leonel Costa - aki Bobi születésekor maga is csak nyolc éves volt - azt mondta, a szülei

el akarták altatni a kutyát, mert túl sok állatot tartottak már és nem akartak többet.

A kutya három testvérével ez is történt, de Bobit a gyerekek kimentették és sokáig eltitkolták a szülők elől, hogy életben van. Amikor aztán fény derült a titokra, már a szülők sem akarták elaltatni, valódi családtag lett.

Bobi egy fajtatiszta Rafeiro do Alentejo volt, ezeket a kutyák jó házőrzők,

általában 12-14 évig élnek, de Bobi több mint kétszer ennyi ideig élt.

Hosszú életét a „nyugodt, békés környezetnek" tulajdonítják, mindig azt ette, amit a gazdái és soha nem volt leláncolva vagy pórázon tartva. A gazdája elmondása szerint Bobi egyszer volt beteg, 2018-ban - írja a Smithsonian.

A 31. születésnapi buliján több mint 100-an vettek részt.

Az eseményre több országból is repültek Portugáliába emberek, bizonyítva a kutya messzemenő rajongótáborát. Utolsó éveiben Bobi sok időt töltött az ágyában vagy a tűz mellett aludva.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről