Tombol az antiszemitizmus Nagy-Britanniában az Izraelt ért terrortámadás miatt - videók

Izrael, Palesztina, Hamász, bomba
Izraeli célpontokat támadnak palesztin rakéták Gáza városából 2021. május 12-én.
Vágólapra másolva!
London egyik népszerű zsidó negyedében vasárnap este megrongáltak egy kóser éttermet, egy közeli hídra pedig palesztinbarát graffitiket fújtak a Hamász palesztin terrorszervezet katonái által koordinált Izrael elleni támadásokat követően - írta a V4NA cikke alapján a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Az észak-londoni Golders Greenben található étterem ablakát betörték, míg a „Free Palestine" (Szabad Palesztina) feliratot festékkel fújták egy onnan alig néhány méterre lévő hídra – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Sadiq Khan, London polgármestere a közösségi oldalán elítélte a támadásokat, és hangsúlyozta, hogy nincs tolerancia a gyűlölettel szemben a fővárosban.

Az antiszemita támadások néhány órával azután történtek, hogy több ezer muszlim vonult ki a brit utcákra, hogy megünnepelje a Hamász fegyvereseinek váratlan betörését izraeli területre, és az azt követő válogatás nélküli mészárlást civilek, köztük a Supernova zenei fesztivál 260 résztvevője ellen, nem messze a Gázai övezettől.

A V4NA emlékeztet arra is, hogy a brit zsidók attól tartanak, a hét végi izraeli–palesztin határon történt eseményeket követően megnő az antiszemita támadások száma, ezért a Metropolitan Police vasárnap közleményt adott ki, amelyben bejelentette, hogy a közösség további védelme érdekében növeli jelenlétét London utcáin.