Arcfelismerő technológiával fogják el a tolvajokat

biztonsági kamera Kamerát találtak egy fővárosi uszoda öltözőjében: azonnal bezárták a létesítményt
Vágólapra másolva!
Nagy-Britannia legnagyobb rendőri szerve, a Met, arcfelismerő technológiát alkalmaz Londonban a bolti tolvajok ellen. Az elkövetőket úgy azonosítják, hogy a biztonsági kamerák felvételeit fényképekkel hasonlítják össze.
Vágólapra másolva!

A rendőrség igyekszik visszaszorítani a bolti lopások számát Nagy-Britanniában, amelyek növekedését a megélhetési válsággal és a szervezett bűnözéssel magyarázzák. A Metropolitan Police szerint

149 tolvajt sikerült napokon belül azonosítani,

miután a múlt hónapban a főváros 12 vezető kiskereskedőjétől elkérték a 30 legtevékenyebb ismeretlen elkövető fényképét.

Illusztráció Forrás: Shutterstock

A becslések szerint évente 1,9 milliárd font a bevételkiesés a bűncselekmény miatt az Egyesült Királyságban. Ennek érdekében a hónap elején Chris Philp, rendészeti miniszter, azt javasolta, hogy építsék be az útlevélképeket a rendőrségi adatbázisba, hogy könnyebben megtalálják a bűnözőket a biztonsági kamerák felvételeinek segítségével.

A Met szerint arcfelismerő technológiája körülbelül egy perc alatt képes összevetni az arcvonásokat a rendőrség körözési fotóival.

Az algoritmust a Nemzeti Fizikai Laboratórium tesztelte, és megerősítette, hogy 100 százalékos pontossággal működik. A rendőrségi szerv augusztusban használta először a szoftvert, és szeptember végén kezdte el a kiskereskedelmi lopások kivizsgálását. Tavaly mintegy 50 ezer bolti lopást jelentettek a Metnek, ami a ténylegesen elkövetett bűncselekmények körülbelül 5-10 százalékát teszi ki.

Forrás: Sky News