Szándékosan megrúgott egy kislányt egy biciklis, mégis pert nyert - videó

belga kerékpáros kislány baleset
Vágólapra másolva!
Egy belga kerékpáros, akit azzal vádoltak meg, hogy 2020 karácsonyán letérdelt egy ötéves kislányt, most rágalmazási pert nyert a kislány apja ellen.
Vágólapra másolva!

A videón látható, ahogy egy kislány és édesanyja egy ösvényen sétálnak, amikor az ismeretlen 63 éves kerékpáros a hátuk mögé ér, és úgy tűnik, szándékosan kinyújtja a lábát, azért, hogy a gyereket odébb rúgja.

A kerékpáros ezután bocsánatkérés nélkül továbbment, ami arra késztette a családot, hogy jelentse az esetet a rendőrségen.

A megpróbáltatásokat a kislány apja, Patrick Mpasa videóra vette, és később közzétette a közösségi médiában, ahol a felvétel vírusként terjedt.

Az ügy végül 2021 februárjában került bíróság elé, ahol a kerékpáros azt mondta, hogy a lábát azért nyújtotta ki, hogy elkerülje az esést, és hogy nem vette azonnal észre, hogy felborította a kislányt.

Az ügyben eljáró bíró a kerékpárost egy kisebb pénzbírság megfizetésére kötelezte, azzal az indoklással, hogy a biciklis nem szándékosan bántotta a Neia néven azonosított lányt.

Mpasa azonban azt állítja, hogy soha nem bosszúból tette közzé a videót, ehelyett azt mondta, hogy fel akarta hívni a figyelmet a hasonló helyzetek veszélyeire - írta a Fox.

- írta a 2020 decemberi bejegyzésben, a jelentéshez csatlakozva.

A kerékpáros végül rágalmazási pert indított a család ellen, és nyert is, a Verviers város bírája áprilisban dönt arról, hogy mekkora összeget kap.